Venstre med partileder Trine Skei Grande i spissen når bunnen i ny måling. Foto: NTB scanpix

Trine Skei Grande sliter voldsomt som partileder og klarer ikke samle Venstre som er i fritt fall.

annonse

I en ny måling utført av Norstat går partiet enda mer tilbake fra en måling i desember 2018 hvor de endte på 2,8 prosent.

I den nye målingen for februar går Venstre tilbake og ender og opp 2,6 prosent.

Venstreleder Trine Skei Grande, som har vært under massivt press etter mange skandaler i 2018, er tyst om målingen på sosiale medier. Men politiske analytikere slakter Venstre-lederen.

Politisk kommentator i NRK hevder partiet mangler stolthet.

– Manglende snakk om politikk, men negativ synlighet rundt partilederen gjør at det er lite positivt rundt Venstre om dagen. Venstre mangler stolthet, visjoner og politikk som folk tror på, mener Sand.

– Venstres lojalitet er på begredelige 36,5 prosent. Dårligst av samtlige partier, og det svakeste lojalitetsnivået vi har målt partiet til denne perioden.

Har overlevd skandalene

Trine Skei Grande fikk noe overraskende fornyet tillit som partileder på Venstres landsmøte i april 2018, dette til tross for skandaleavsløringen et par måneder tidligere der det fremkom at hun hadde hatt sex med en 17 år gammel gutt i et bryllup for 11 år siden da hun selv var 38 år gammel.

I slutten av 2018 havnet hun igjen i medias søkelys etter at hun skal ha skjelt ut sin egen nestleder Abid Raja over høyttaler på telefon til flere kolleger i finanskomiteen i statsrådssalen på Stortinget.

Hun har likevel fått fortsette som partileder til tross for skandaleoppslagene.

Arbeiderpartiet mest frem

Alle regjeringspartiene går tilbake på den ferske målingen, mens det ytre venstre-partiet Rødt er vinneren sammen med Arbeiderpartiet.

Rødt får en oppslutning på 4,8 prosent, mens Arbeiderpartiet havner på 29,2 prosent.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.