Ansvarlig redaktør i Dagsavisen Eirik Hoff Lysholm. Foto. Wikipedia.
annonse
annonse

Ansvarlig redaktør Eirik Hoff Lysholm skriver i Dagsavisen at de i dag har fulgt en rekke andre avisers eksempel og stengt kommentarfeltene under sine nyhetsartikler på nettet, etter å ha vurdert saken en tid.

Lysholm skriver at for Dagsavisen-familien er det viktig å bidra til en åpen og raus offentlig samtale. Ønsket er å få mer av «den gode debatten».

Se også: Nettavisen stenger sine kommentarfelt med umiddelbar virkning

annonse

– Leserne oppfordres derfor til delta videre i debatten i våre aviser og på vår debattportal på en saklig og ordentlig måte, men det må skje innenfor de presseetiske og juridiske rammer som følger ytringsfriheten og redaktøransvaret, skrivere Lysholm.

Ekstraordinær generelaforsamling mandag ettermiddag hos Mentor Medier. Redaktører i Dagsavisen Eirik Lysholm (fh) og Arne Strand. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Han hevder at avisa vil tåle et bredt meningsmangfold i ytringene, men at den formen debattene i kommentarfeltene ofte skremmer mange fra å delta. Lysholm mener at stengningen vil stimulere til «en bredere og bedre offentlig samtale» gjennom flere leserinnlegg og kommentarer.

Se også: Sven Egil Omdal i Aftenbladet: – Nettavisen tok til vettet og stenger for hat og hets

annonse

Dagsavisen kommer også til å stenge kommentarfeltene under kommentarer og debattinnlegg. Kommentartråder under innlegg på Facebook og andre sosiale medier vil fortsatt være åpne.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon