Svensk lovbok. Foto: Wolters Kluwer via Wikimedia Commons.
annonse
annonse

En 18 år gammel tyrkisk mann er dømt for voldtekt av en ung jente i Enköping i Sverige. Han idømmes imidlertid kun tre måneders fengselsstraff.

En kveld i november 2018 ble en ung jente voldtatt av en tyrkisk mann ved navn Ahmet, etter å ha vært på Halloweenfest. Dette rapporterer Fria Tider.

Jenta var full da hun gikk hjemover etter festen, og ble stoppet av noen i en BMW som ropte på henne og tilbød seg å kjøre henne. I bilen befant det seg en person hun kjente fra før, i tillegg til to andre. 

annonse

Mannen jenta kjente fra før ble skysset hjem, og deretter ble jenta kjørt videre, alene med de to ukjente innvandrerne. Under bilturen sovnet hun.

Da hun våknet igjen, reagerte hun på at at bilen helt plutselig stod stille. Hun lå på ryggen, og oppdaget at hun var alene med en av innvandrermennene, Ahmet, som da voldtok henne vaginalt. 

Les også: Mann frikjent for voldtekt i Sverige – retten mener han kan ha skjendet kvinnen ved et uhell

«Hvorfor gråter du?»

annonse

Den unge jenta har forklart at hun gråt og var redd, men at hun ikke klarte å gjøre motstand, fordi hun var utmattet. Voldtektsmannen skal ha spurt henne:

– Hvorfor gråter du?

Deretter fortsatte han voldtekten. Litt senere avsluttet han den vaginale penetreringen, og voldtok jenta analt i stedet. Jenta slo hodet flere ganger mot veggen.

Etter å ha voldtatt jenta satte Ahmet seg i passasjersetet foran, og den andre mannen kjørte bilen videre. Jenta ble sluppet ut et stykke unna sin bolig. Da hun gikk inn i huset fortalte hun familien sin hva som hadde skjedd, og politiet ble kontaktet. Deretter ble hun fraktet til sykehus.

I dagene etter den grove voldtekten kjente jenta smerte i endetarmen, og kunne ikke gå ordentlig. Hun oppdaget også blåmerker på kroppen, som så ble tatt bilde av, for å kunne brukes som bevismateriale. Hun valgte å ikke gå på skolen etter det som skjedde, og har snakket med en psykolog. 

annonse

Les også: Somalier dømt for grov voldtekt i Trondheim sentrum

Tre måneder i fengsel

Ahmet er tyrkisk statsborger, og kom til Sverige med sin familie da han var ti år gammel. Mannen finnes i svenske kriminalitetsregistre, og er blant annet tatt for ulovlig bilkjøring. 

Den 3. januar forkynte Uppsala tingrett voldtektsdommen mot Ahmet. Tyrkeren ble kun idømt tre måneders fengselsstraff, samt såkalt «tilsyn». Ifølge dommen skal mannen gjennomgå «behandlingsprogrammet ROS», som angivelig skal fungere som en slags «rehabilitering». Aktor krevde ikke at Ahmet skulle utvises fra Sverige.

Føreren av bilen ble også tiltalt for medvirkning, men ble frikjent i retten. Dette melder SVT.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon