Illustrasjonsbilde. Foto av MENAHEM KAHANA / AFP)
annonse
annonse

Israel har bygget grensegjerder mot Sinai, Vesbredden og Gaza.

Israel har tidligere bygget grensegjerde for å sikre grensen mot Sinai, blant annet mot afrikanske innvandrere og IS-terrorister, og et gjerde mot Vestbredden og Gaza for å forhindre infiltrasjon av terrorister. Donald Trump har fremholdt de israelske gjerdene som forbilder når han nå strever for å sikre USAs grense mot Mexico.

Det har likevel vært mulig å trenge gjennom de israelske grensebarrierene, da det er bygget grenseoverskridende terroristtunneler og det er mulig å ta seg frem sjøveien.

annonse

Israels forsvarsstyrker stoppet senest søndag morgen fem terrorister bevæpnet med kniver, som hadde trengt inn i Israel fra Gaza. Etter et søk fant de israelske soldatene knivene og en gjerdekutter, skriver World Israel News.

Israel har nå begynt å bygge den øverste delen av Gaza-barrieren som er ment å holde terrorister ute av Israel. Det dreier seg om en overliggende del av en stor underjordisk barriere som skiller Gazastripen fra Israel.

Se også: Israels etterretning har infiltrert IS i Nord-Sinai, hjelper Egypt

annonse

Den øvre barrieren vil bli bygget i forbindelse med den underjordiske delen, som ennå ikke er fullført. Barrieren vil strekke seg langs hele Gazastripen, og kommer rage 6 meter over bakken. Totalvekten til gjerdets øvre del kommer til å være 20.000 tonn, og det vil konstrueres av galvanisert stål. Det inkluderer også sofistikerte sensorer for å oppdage tunneler nær grensen. Barrieren er ment å beskytte de jødiske samfunnene rundt Gazastripen. Det meste av veggen er underjordisk og dens eksakte dybde forblir hemmelig.

«I helgen begynte vi å bygge den overliggende barrieren langs Gaza-grensen. Barrieren hindrer at terrorister fra Gaza trer inn i vårt territorium på bakken. Jeg vil også gjøre det klart: Hvis roen ikke opprettholdes i Gaza, vil vi ta avgjørelser, og ikke nøle med å handle, selv i valgkampen», sa statsminister Benjamin Netanyahu under søndagens regjeringsmøte.

Se også: Hvorfor spise grønnsaker fra Israel?

Brigadegeneral Eran Ophir, som er ansvarlig for prosjektet, sier at barrieren er unik, og at den er spesielt egnet for trusler fra Gazastripen. Ifølge Ophir vil barrieren «gi et maksimalt svar på å hindre innreise til Israel».

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon