Kritiske røster melder seg nå etter at Arbeiderpartiet i dag tok selvkritikk for håndteringen av varslene mot Trond Giske.
Den tidligere nestlederen offentliggjorde torsdag et brev han har mottatt fra partiledelsen på sin Facebook-side.
Brevet omhandler partiets behandling av #Metoo-sakene som herjet mot Giske, og er signert av partileder Jonas Gahr Støre og partisekretær Kjersti Stenseng.
Partiledelsen skriver at de ikke vil gjenoppta behandlingen av varslersakene mot Giske, men erkjenner at håndteringen kunne vært bedre.
«Varslersakene ble behandlet i tråd med gjeldende retningslinjer i desember 2017 til januar 2018. Partiet hadde på kort tid en rekke saker å håndtere. Vi ser at det kan være sider ved håndteringen som kunne vært gjennomført bedre. Det førte til en gjennomgang av retningslinjene og håndteringen av dem. De nye retningslinjene for håndteringen av varslingssaker gir partiet bedre rutiner for fremtiden», kommer det frem i brevet.
Ikke hinder
Videre står det fra partiledelsen:
«Vi ønsker å bidra til at du kan utøve dine verv og finne din plass i partiets arbeid på en god måte, i og utenfor stortingsgruppa, og ser fram til godt samarbeid om dette. Det er ikke noe som i dag står til hinder for din fulle deltakelse i partiet».
Kritiske
Dette har fått kritikk fra flere av de sentrale varslerne i #Metoo saken.
Line Oma som i januar i fjor stod frem i NRK og fortalte om hva som skjedde da hun som ung praktikant fikk besøk av 43 år gamle Trond Giske som næringsminister på offisielt besøk i India mener inkludering av Giske sender feil «signal».
– Det er et uheldig signal. Jeg mener det var et så stort tillitsbrudd at han ikke skal få fornyet tillit i partiet. Hvis dette tolkes som en oppfordring til å ta Giske inn i varmen, er det uheldig, sier Oma til NRK.
Les også: Per-Willy Amundsen kaller tobakksmilliardær «avskyelig» etter Storhaug-kritikk
Sunniva Andreassen som er en tidligere AUF-er som meldte seg ut etter det hun mente var seksuell trakassering fra Giske.
– Det er bra at det ikke blir åpnet for ny behandling av sakene mot Trond Giske. Det er spesielt at han skulle vente helt til oktober med å gi sine tilbakemeldinger, men det er ingenting nytt i denne saken nå.
– Jeg ser at han tolker dette som en seier, men konklusjonen om at han har brutt retningslinjene for seksuell trakassering står fast. Han har ikke lenger plass i partiledelsen eller i sentralstyret. Jeg ser ikke på dette som noen seier for ham, sier hun til NRK.
Giske har lenge ønsket seg en ny behandling av varslersakene i partiet.
– Mitt syn er at partiet burde gi sakene en fornyet behandling hvor den nye informasjonen jeg legger fram, blir tatt med i vurderingen. Slik jeg ser det, tilsier den nye informasjonen at konklusjonen fra 25. januar 2018 om brudd på partiets retningslinjer bør omgjøres, skriver Giske på Facebook.