Østafrikanske asylsøkere I Saint-Denis utenfor Paris, Frankrike. Foto: Christophe ARCHAMBAULT / AFP
annonse
annonse

Om lag 25 prosent av franskmennene tror eliten bruker masseinnvandring for å erstatte befolkningen. Dette fremgår av en ny studie av konspirasjonsteorier.

Studien, som er publisert av Jean-Jaurès Foundation og Conspiracy Watch, er den andre av sitt slag, og tar for seg i hvilken grad franskmennene tror på ulike såkalte konspirasjonsteorier. Dette rapporterer Le Point. 

Det fremkommer i studien at 27 prosent av franskmennene tror på en «Illuminati»-elite som kontrollerer befolkningen, mens om lag 25 prosent sier de tror at den nevnte eliten bruker masseinnvandring for å forsøke å erstatte befolkningen i landet. 

annonse

«Utskiftbarhet»

Teorien om erstatningen av befolkningen i vestlige land av migranter fra Midtøsten og Afrika, kalt the Great Replacement på engelsk, ble først fremmet av den franske forfatteren Renaud Camus. 

Camus ble intervjuet av Breitbart ved begynnelsen av De gule vestenes demonstrasjoner i Frankrike. Under intervjuet hevdet han at opphavet til disse protestene er å finne i hans teori om folkeerstatning.

annonse

Camus konstaterte at protestene handlet om en «mangel på respekt, generell utskiftbarhet, og å bli behandlet av styrende politikere som et objekt, et simpelt produkt. Et produkt, en produsent, og en konsument på samme tid, en ting, et tall, ikke et menneske.»

Han hevder også at eliten, som han kaller «Davokratiet», støtter det å «endre befolkning og sivilisasjon for den menneskelige industriens skyld, det økonomiske system som produserer en ensartet menneskelig materie, det menneskelige Nutella, som kan spres med vilje.»

Les også: Dramatisk kriminalitetsutvikling i Frankrike

Konspirasjonsteorier er ikke lenger marginale

Like over en femdel av de spurte i Jean-Jaurès Foundation og Conspiracy Watchs studie hevdet at det pågår en global, sionistisk konspirasjon. 43 prosent sa de trodde det franske helsedepartementet og farmasøytiske selskaper jobber sammen for å tie ihjel de potensielle skadelige effektene av vaksiner.

I studien tok man for seg totalt ti konspirasjonsteorier. Kun 35 prosent av respondentene sa at de ikke trodde på noen av dem.

– Konspirasjoner er ikke lenger et marginalt fenomen, men er gjennomgående i det franske samfunnet, sier Rudy Reichstadt, som er direktør i Conspiracy Watch.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon