Helge Lurås
Redaktør
Kringkastingssjef i NRK Thor Gjermund Eriksen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Del saken
 • 333
 •  
 •  
 •  
 •  

I flere artikler og innslag de siste par dagene har NRK skrevet om et såkalt «opprør» i Venstre mot Trine Skei Grande. Det er åpenbart en redaksjonelt bestemt kampanje.

NRK har klart å hoste opp en del perifere lokalpolitikere som villig stiller opp med kritikk. Den rettes mot manglende «distriktsprofil», men andre forhold ved hennes manglende apell trekkes også frem.

Og misnøyen er sikkert reell nok, men har den virkelig bare oppstått nå? NRKs måte å kjøre ut sak etter sak, deretter ringe folk å få kommentarer til det, så få Grande til å svare igjen osv. viser hvordan media kan skape politiske situasjoner når og hvis de vil. Det er for så vidt greit nok, også Resett har gjort det.

Men det stiller seg litt annerledes når det er NRK som gjør dette. Her snakker vi tross alt om en statlig, lisensbetalt rikskringkaster. Bør den bedrive «politikk»?

Det kan jo være at NRK er blitt sporet til å skrive om disse sakene av noen sentralt plassert i Venstre som gjør et seriøst forsøk på å bli kvitt Grande. Men da burde de i så fall bli sendt til f.eks. VG, som tross alt er privat. Deretter, når det likevel var blitt en nyhetssak, kunne NRK pliktskyldigst fulgt opp.

Noen spekulerer om det kan være selve regjeringsprosjektet NRK er ute etter å ramme. Ropstad har de også «kjørt» grundig.

Les også: Hvem har bestemt at Thor Gjermund Eriksen skal få 3 millioner i lønn?

Det spesielle er i tillegg at Grande er kulturminister og generalforsamling i NRK. Hun bestemmer mye om finanskeringen av NRK. Og i den forbindelse kan vi ikke unnlate å huske at Thor Gjermund Eriksen i et oppslag i DN 18. januar uttalte seg «svært kritisk» til den foreslåtte nye finansieringen av NRK.

Og foreslått av hvem? Jo, av regjeringen med Grande som ansvarlig statsråd.

Som DN skrev: «Eriksen mener altså det vil være «veldig skadelig» å samle både NRK-lisensen og alle andre former for mediestøtte i én og samme ordning, slik regjeringen nå har forpliktet seg til.»

Kan det være at Eriksen ønsker å vise henne – og hele den borgerlige regjeringen – hvilken makt NRK har?

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 333
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]