Foto: REUTERS/Axel Schmidt
annonse
annonse

Britisk politi har arrestert en kvinne fordi hun kalte en transaktivist en mann på Twitter.

38 år gamle Kate Scottow fra Hertfordshire i Storbritannia ble 1. desember arrestert i sitt eget hjem, foran sine barn. Dette kun fordi hun på Twitter kalte en transperson, som mener seg være kvinne, for en mann. Dette rapporterer Daily Mail.

– Jeg ble så anholdt i syv timer uten sanitære produkter, som jeg sa jeg trengte, før jeg ble avhørt og løslatt under etterforskning. Jeg ble arrestert for trakassering og ondsinnet korrespondanse, fordi jeg motsa noen og feilkjønnet vedkommende på Twitter, skriver Scottow på forumet Mumsnet.

annonse

Politibetjenter skal ha tatt prøver av hennes DNA og fingeravtrykk, i tillegg til å fotografere henne. De har dessuten konfiskert hennes datamaskin og mobiltelefon. Hun har ennå ikke fått tilbake disse eiendelene, noe som har forhindret henne fra å følge opp studiene sine. 

Les også: Transperson raserer butikk og skjeller ut medarbeider, etter å ha blitt kalt «sir» 

Munnkurv

annonse

Politiet i Herfordshire har bekreftet arrestasjonen.

– Vi tar alle anmeldelser om ondsinnet korrespondanse alvorlig, sier de i en uttalelse. 

Scottows kriminelle handling bestod i å kalle transaktivisten Stephanie Hayden en mann på Twitter, under en diskusjon rundt hvorvidt transpersoner skal ha rett til å endre sitt juridiske kjønn vilkårlig, med liten eller ingen medisinsk oppfølgning. 

En dommer har nå utstedet et midlertidig forbud mot at Scottow refererer til Haydens «tidligere mannlige identitet».

Faktaresistens

Transaktivisten Hayden har tidligere gjort seg kjent for å ha frontet kampanjer for å få fjernet reklametavler med ordboksdefinisjonen på ordet kvinne, som definerer kvinnet som voksne mennesker av hunnkjønn. Dette fordi denne definisjonen angivelig er «krenkende». 

Videre har aktivisten forsøkt å tvinge faktaorienterte akademikere, som bestrider påstander om at en som er hankjønn kan bli hunnkjønn, til å avgå fra sine stillinger ved britiske universiteter. Dette ifølge the Times.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon