Illustrasjonsbilde. (AP Foto/Michael Probst)
annonse
annonse

Uwe Brandl har vært ordfører i den lille byen Abensberg i Bayern i 25 år, og har siden 2018 vært leder for den tyske sammenslutningen av byer og kommuner, som kanskje best kan sammenliknes med Kommunenes Sentralforbund i Norge.

I et intervju med Die Welt, referert til av Bild Zeitung, setter han ord på kommunenes problemer med integrering av innvandrere. Han setter spørsmålstegn ved deres vilje til å la seg integrere. »De fleste innvandrere er ikke interessert i våre tilbud», sier han til Welt.

I intervjuet snakker Brandl om en «sviktende liten prosentandel av ekte vilje til å integrere». Resten er truet med å bli i «de sosiale nettverkene» permanent. «Integrasjon krever vilje til å delta aktivt», presiserer han. Den mener han mangler.

annonse

Les også: Tyskland vil hente hjem IS-terrorister, men har problemer med Tyrkia

Lederen for de tyske kommunene mener at integrering av innvandrere i dag er en av de største utfordringene som lokalsamfunnene står overfor.

«Jeg ser i min lille by at det bare er en liten prosentandel av ekte vilje til å integrere. De fleste innvandrerne er ikke interessert i våre tilbud. Språkkursene hoppes over, og vilkårene til myndighetene holdes ikke», forteller han til Die Welt.

annonse

Repatriering
Spurt av den tyske storavisen om hva han mener bør gjøres svarer han: «Vi trenger en umiddelbar språkopplæring fra den første dagen av å være her. Vi bør også kommunisere det åpent. Så lenge den nåværende juridiske situasjonen ikke endres, noe som vil kreve to tredjedelers flertall, kan det ikke antas at repatrieringsprosenten vil øke betydelig».

«Det må være vårt felles mål å oppnå en betydelig høyere integrasjonsrate enn i dag. Det stygge alternativet er parallelle samfunn», konkluderer den tyske ordføreren.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon