Illustrasjonsbilde. Foto Kyrre Lien / SCANPIX
Del

Abdul Latif, en 20 år gammel asylsøker fra Afghanistan, har blitt dømt til to år og seks måneder i fengsel for voldtekt av en 16 år gammel jente i Ribe.

annonse

Han har blitt utvist for alltid, og må betale 60 000 kroner i erstatning til den voldtatte jenta.

Han har imidlertid anket saken, men blir sittende i varetekt inntil saken kommer opp, skriver den danske lokalavisen Jydske Vestkysten. Den tiltalte syntes synd på seg selv, og gråt da han fikk høre dommen, skriver avisen.

Til domstolene ga den tiltalte to forskjellige forklaringer. Først, i det danskene kaller «grunnlovsretten» sa han at det ikke hadde funnet sted noe samleie med jenta. Senere medgikk han at jenten hadde vært i hans venns leilighet i en time, og at de hadde både vaginalt og analt samleie, men at det hadde vært frivillig.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører

At han først uttalte seg annerledes ble i den siste rettsrunden forklart av hans advokat med at han hadde hatt en kvinnelig tolk under den konstitusjonelle høringen. Forsvareren fremhold at man i afghansk kultur ikke snakker om sex og spesielt ikke med en kvinne, og at han derfor måtte snakke usant.

Denne forklaringen ble ikke kjøpt av dommerne. Domstolen valgte å overstyre Abdul Latifs forklaring og mente at 16-åringens forklaring var veldig troverdig, skriver Jydske Vestkysten.

annonse
Ønsker du å bidra til å holde Resett gående? Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører