Illustrasjonsbilde. Foto Kyrre Lien / SCANPIX
annonse

Abdul Latif, en 20 år gammel asylsøker fra Afghanistan, har blitt dømt til to år og seks måneder i fengsel for voldtekt av en 16 år gammel jente i Ribe.

annonse

Han har blitt utvist for alltid, og må betale 60 000 kroner i erstatning til den voldtatte jenta.

annonse

Han har imidlertid anket saken, men blir sittende i varetekt inntil saken kommer opp, skriver den danske lokalavisen Jydske Vestkysten. Den tiltalte syntes synd på seg selv, og gråt da han fikk høre dommen, skriver avisen.

Til domstolene ga den tiltalte to forskjellige forklaringer. Først, i det danskene kaller «grunnlovsretten» sa han at det ikke hadde funnet sted noe samleie med jenta. Senere medgikk han at jenten hadde vært i hans venns leilighet i en time, og at de hadde både vaginalt og analt samleie, men at det hadde vært frivillig.

At han først uttalte seg annerledes ble i den siste rettsrunden forklart av hans advokat med at han hadde hatt en kvinnelig tolk under den konstitusjonelle høringen. Forsvareren fremhold at man i afghansk kultur ikke snakker om sex og spesielt ikke med en kvinne, og at han derfor måtte snakke usant.

annonse
annonse

Denne forklaringen ble ikke kjøpt av dommerne. Domstolen valgte å overstyre Abdul Latifs forklaring og mente at 16-åringens forklaring var veldig troverdig, skriver Jydske Vestkysten.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.