annonse
annonse

Det som blir skrevet og delt på sosiale medier av kjente politikere og journalister vil bli dokumentert og publisert. Ingen slipper unna.

Etter at Resett opplyste Norges befolkning om at Gudmund Hernes gjorde narr av huden til president Trump, har det kommet kritikk fra kjente mediafolk.

«Ytringsfrihetsadvokaten» Anine Kierulf mener Resett gjør skam på begrepet journalist, i det hun linker til Hernes-saken og skriver «journalistikk» i hermetegn.

annonse

Også Fredrik Græsvik, som er besatt av å rakke ned på den amerikanske presidenten, er enig og synes det er latterlig at Hernes blir omtalt.

– Latterlig. Lars Akerhaug og Helge Lurås leker journalister, tvitrer han.

 

Søppelmenneske?

Gudmund Hernes skulle jobbe for det norske folk. Han var en elendig politiker og gjorde permanent skade på det norske samfunnet. Hele hans politiske karriere hadde ikke fortjent mer enn terningkast 1.

annonse

Men 77-åringen er dessverre fremdeles aktiv. Nå driver han en svertekampanje mot Donald Trump på twitter. En svertekampanje mange av hans venner i media går god for.

I en ny melding på den sosiale plattformen har han delt et innlegg fra en person som skriver at Trump er et søppelmenneske.

Reform94-kongen, som ødela livet til mange skolebarn i sine glansdager, har rett til å mene at Trump er et «søppelmenneske». Vi har ytringsfrihet og det er viktig at alle får sin stemme hørt.

Men ingen slipper unna. Er du en offentlig person med innflytelse betyr tweets og facebook-oppdateringer mye. Spesielt i et godtroende og naivt Norge.

Twitter-meldinger fra offentlige personer der målet er utdriting er spesielt viktig å dokumentere for historiebøkene.

Ekstreme meninger og propaganda loggføres. Dette vil bli søkbart om 20 år, og det er det som er poenget med denne «journalistikken».

annonse

Kierulf kan gråte så mye hun vil. Kanskje NRK kan tilby henne en stol på neste Dagsnytt 18 sending der hun kan felle en tåre eller ti, og fortelle hvor slemme de er på Resett for å ha ødelagt yrket til Marie Simonsen og Fredrik Græsvik. NRK sier ikke nei til det.

Det hjelper uansett ikke. Det norske folk skal opplyses. Dokumentasjonen fortsetter.

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon