Foto: Sajid Hussain/Twitter
Del saken
 • 1.7K
 •  
 •  
 •  
 •  

En seks år gammel shiamuslimsk gutt ble forleden dag brutalt myrdet med glasskår av en taxisjåfør, foran øynene på sin egen mor.

Seks år gamle Zakaria Al-Jaber var torsdag sammen med sin mor i en taxi, på vei til en helligdom dedikert til profeten Muhammed, da en bil kjørte opp forbi dem, og gutten ble dratt ut. En mann dro gutten med seg mot en kaffebar, før han knuste en glassflaske og brukte et skår for å skjære gutten over halsen. 

Deretter stakk taxisjåføren den lille gutten flere ganger med glasskåret, mens hans mor og en politibetjent i nærheten forgjeves forsøkte å stoppe ham. Gutten omkom av skadene. Dette rapporterer Daily Mail.

Krever rettferdighet

Den pakistanske parlamentsrepresentanten Sajid Hussain delte bilder av myrdede Zakaria Al-Jaber på Twitter, sammen med et krav om rettferdighet for den lille gutten.

– De minste kistene er de tyngste, skrev Hussain, og la til følgende:

– Du må ikke være shia eller sunni. Prøv å være et menneske først. Forsinket rettferdighet er benektet rettferdighet.

Foto: Sajid Hussain/Twitter

Les også: Amnesty frykter Saudi-Arabia vil henrette tolv sjiamuslimer

Religiøst motiv

En ukjent mann skal ha spurt den myrdede guttens mor om hun var shia, like før angrepet fant sted. Kvinnen svarte bekreftende på spørsmålet.

Saudiske tjenestepersoner har påstått at morderen var mentalt syk, mens organisasjonen Shia Rights Watch mener at motivet for det brutale mordet var at gutten var shia. 

– Shiamiljøet har kommet sammen i sorg i dag, og viser solidaritet med foreldrene. Miljøet har også rapportert denne hendelsen som et resultat av pågående overtredelser og mangel på beskyttelse fra saudiske myndigheter av sin shiabefolkning, heter det i en uttalelse fra organisasjonen.

Shia Rights Watch krever også at det barbariske mordet adresseres av Saudi-Arabia. 

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 1.7K
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]