Foto: Sajid Hussain/Twitter

En seks år gammel shiamuslimsk gutt ble forleden dag brutalt myrdet med glasskår av en taxisjåfør, foran øynene på sin egen mor.

annonse

Seks år gamle Zakaria Al-Jaber var torsdag sammen med sin mor i en taxi, på vei til en helligdom dedikert til profeten Muhammed, da en bil kjørte opp forbi dem, og gutten ble dratt ut. En mann dro gutten med seg mot en kaffebar, før han knuste en glassflaske og brukte et skår for å skjære gutten over halsen. 

Deretter stakk taxisjåføren den lille gutten flere ganger med glasskåret, mens hans mor og en politibetjent i nærheten forgjeves forsøkte å stoppe ham. Gutten omkom av skadene. Dette rapporterer Daily Mail.

Krever rettferdighet

Den pakistanske parlamentsrepresentanten Sajid Hussain delte bilder av myrdede Zakaria Al-Jaber på Twitter, sammen med et krav om rettferdighet for den lille gutten.

– De minste kistene er de tyngste, skrev Hussain, og la til følgende:

– Du må ikke være shia eller sunni. Prøv å være et menneske først. Forsinket rettferdighet er benektet rettferdighet.

Foto: Sajid Hussain/Twitter

Les også: Amnesty frykter Saudi-Arabia vil henrette tolv sjiamuslimer

Religiøst motiv

En ukjent mann skal ha spurt den myrdede guttens mor om hun var shia, like før angrepet fant sted. Kvinnen svarte bekreftende på spørsmålet.

Saudiske tjenestepersoner har påstått at morderen var mentalt syk, mens organisasjonen Shia Rights Watch mener at motivet for det brutale mordet var at gutten var shia. 

– Shiamiljøet har kommet sammen i sorg i dag, og viser solidaritet med foreldrene. Miljøet har også rapportert denne hendelsen som et resultat av pågående overtredelser og mangel på beskyttelse fra saudiske myndigheter av sin shiabefolkning, heter det i en uttalelse fra organisasjonen.

Shia Rights Watch krever også at det barbariske mordet adresseres av Saudi-Arabia. 

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.