Carl I. Hagen på vei inn til møte i bystyresalen i Oslo rådhus. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
annonse
annonse

Afnan Ahmed som arbeider på Jordal ungdomsskole i Oslo har skapt sterke reaksjoner med hennes holdninger til håndhilsing.

Afnan som er muslim ønsker ikke å håndhilse i jobben sin på grunn av hennes religiøse overbevisning. Rektoren ved Jordal ungdomsskole Halvor Holm er ansvarlig for 500 ungdomselever ser ut til å godta disse holdningene.

Nettavisen Human Rights Service (HRS) skal ha vært i kontakt med rektoren ved Jordal ungdomsskole angående en rekke spørsmål.

annonse

I svaret fra Halvor Holm står det: «Generelt kan jeg si at vi skal ha rom for forskjellighet blant våre ansatte, og at det å for eksempel bruke hijab ikke er uvanlig blant undervisningspersonell. Samtidig er det viktig at mine ansatte viser respekt og toleranse for kolleger, elever og foresatte.»

Forslag i bystyret

FrPs Carl I. Hagen reagerer på Holms holdninger. Hagen har varslet at han og Oslo FrP vil sette frem et forslag i Oslo bystyre som har til hensikt å sikre at alle ansatte i Osloskolen følger norsk tradisjon.

annonse

– Alle ansatte i Osloskolen skal følge norske regler for skikk og bruk. Vi legger frem et forslag for å sikre dette så raskt som mulig, sier Hagen til HRS.

Les også: Nekter å håndhilse: – En dag vil dere trygle oss om å jobbe

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon