Gjengkriminaliteten i Sverige krever flere og flere liv. 42 personer har blitt drept og 129 skadd i til sammen 272 skyteepisoder i Sverige hittil i år. Foto: Jonathan Näckstrand / TT / NTB scanpix
annonse
annonse

Et supplement til Maria Zählers artikkel om sjokktallene fra Örebro – «Halvparten av alle kvinner i Örebro våger ikke gå ut når det er mørkt

Når «Folkhälsomyndigheten» kan måle angsten hos kvinner til 47 prosent, så er det naturlige spørsmålet, hva med de øvrige 53 prosentene? Jeg kan vanskelig tro at denne prosentandelen kvinner føler seg trygge.

Bildet er naturligvis ikke så svart/hvitt. Her er det «mørketall». En del vil sikkert ikke utlevere sin angst for utspørrere, en del mener sikkert at det ikke er korrekt å kritisere myndighetene og politiet, for dermed å bidra til å gjøre situasjonen verre.

annonse

Så er det den harde kjerne som tviholder på at alt er under kontroll i Sverige, de venstreradikale, men de utgjør neppe en stor prosentandel i denne utspørringen, og flertallet av slike uttalelser kommer trolig fra menn.

Svenske forsteder blir stadig mer kvinnefiendtlig. Disse segregerte områdene er menns domene og diktatur. Islamsk moralpoliti vokter alt beboerne foretar seg. Kvinner er ikke velkomne på kaféer, unge jenter har ikke lov til å vise seg ute etter middagstid. Sverige har storimport av migranter der sosial kvinnekontroll og mannsdominans hører til ideologien. Er disse «nysvenske» kvinnene i det hele tatt med i undersøkelsen?

Jeg vil gjette på at i hvert fall halvparten av disse 53 prosentene også føler utrygghet. Altså er samfunnsproblemet enormt, ikke bare til bekymring, som svenske politikere forsiktig antyder.

Et annet spørsmål, som jeg ser Resetts lesere også stiller, er hvorfor feministene ikke reagerer. De burde gå i demonstrasjonstog hver helg for å protestere mot volden og politikernes unnfallenhet. Men kvinners skrik om hjelp blir ignorert, også av kvinnene. Ukulturen får seile sin egen sjø i Sverige. Integrering kan man glemme, det er en umulighet. Hvor ble det av Folkhemmet?

annonse

Nyheten om joggepolisen i Sverige gikk over hele verden og ble referert som et skrekkens eksempel. Svenske politikere og politifolk kunne ikke begripe hvorfor, de var stolte over tiltaket, det skulle jo beskytte egne borgere. At det var et signal om samfunnsforfall, det var ingen inne på.

Politiinspektør Peter Karlsson i Oskarshamn tok initiativet til joggerundene med bevæpnedepolitifolk. Han sier han har fått både positive og negative reaksjoner. SVT fortalte om Kristin Adler, 40 år, og sønnen Elliot, 8 år, som bestemte seg for ikke å jogge alene lenger. Ikke uten politi.– Jeg er redd for å bli overfalt, forteller Kristin Adler til journalisten.

Hva med elevpolis?

Samtidig leser vi at mange barn kjenner seg utrygge i den svenske skolen. Skolehverdagen er blitt alarmerende. Barna føler seg utrygge og kommunene vil møte problemene ved å holde kurs for nyankommende innvandrere om hvordan man skal oppføre seg i Sverige.

For i Sverige skal alle være snille mot hverandre. Men barn med innvandringsbakgrunn og de nye asylsøkerbarna angriper etnisk svenske barn med slag og spark, lugging og boksing. Mødre har opplevd at barna deres er blitt banket opp av innvandrerbarn og tør ikke sende barna tilbake til skolen.

annonse

«Skolinspektionen» har kartlagt landets niendeklassinger og finner urovekkende tall om utrygghet og mobbing. «Lærernas Tidning» rapporterer av og til om problemene, men heller ikke her finner du noen som våger å si noe om at innvandringen er årsaken til problemet.

Jeg har gått gjennom et par hundre oppslag i svenske aviser om vold mot kvinner, fra ulike former for trakassering til  gjengvoldtekter. Jeg leter etter journalister, redaktører, politikere og politifolk som uttaler noe om ÅRSAKEN til voldsutviklingen i Sverige. Det finner jeg ikke. Alle svarer med samme talemåte «Vi må vidta åtgärder». Deretter det vanlige om å styrke polisen, mer kameraovervåking, kroppsvisitering.

Egentlig er det en grov ansvarsfraskrivelse, for absolutt ingen ting blir gjort med selve årsaken, som er politikernes ansvar.

Ingen svenske politikere, bortsett fra SD og AfS , de politisk spedalske, våger å si noe om at årsaken til den eksplosive volden er masseinnvandringen av muslimer fra Midt-Østen, Afrika og Afghanistan – hvorav svært mange aggressive unge menn i krigførende alder.

Ingen våger heller å antyde at det har noe med masseimporten av muslimer å gjøre.

Det helt utrolige og sørgelige er at ansvarlige politikere, myndigheter og gammelmedia bevisst mørklegger situasjonen og knebler all diskusjon og alle konsekvensanalyser.

Da må alt gå galt, og det skal bli verre.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon