Foto: Emil Weatherhead Breistein / NTB scanpix
annonse
annonse

Norske journalister bidrar til å spre konspirasjonsteorier om et rasistisk politi som jager innvandrere. Det er det siste våre beskyttere i ordensmakten trenger.

I en artikkel i TV 2 slås det opp i store bokstaver at «minoritetsungdom stoppes på gaten». Saken er basert på en studie, der det fremgår at minoritetsungdom opplever at de oftere blir kontrollert av politiet, relativt til etnisk norsk ungdom. TV 2 proklamerer ukritisk at «studien viser at politikontrollene kan få minoritetsungdom til å føle seg mindre verdt enn majoritetsbefolkningen.» Videre har man intervjuet innvandrerungdom på Tøyen.

Igjen er vi der at innvandrerungdom og naive forståsegpåere i media skal anklage det norske samfunnet for innvandrerungdommenes utagerende eller kriminelle adferd. Norsk politi får skylden for de økte motsetningene, bare fordi de gjør jobben sin og kontrollerer personer fra miljøer som er sterkt overrepresenterte i kriminalstatistikken. 

annonse

TV 2 har hatt anstendighet nok til å la politiet få komme med sin versjon, men viser tydelig at de tar parti for ungdommene. Politiet forklarer for TV 2 at de møter unge innvandrergutter uten respekt for dem, hvorpå TV 2s reporter kommer med følgende spørsmål:

– Kan det henge sammen med at ungdom opplever et tøffere politi og derfor blir tonen tilbake tøffere?

Les også: Kilder i politiet avviser rasistisk profilering: – Slike påstander legitimerer aggresjon mot politiet

annonse

Når unge innvandrermenn fra enkelte kulturkretser er så overrepresentert i kriminalstatistikken som de er, må folk skjønne at politiet kontrollerer disse oftere. Innvandrerungdommene som er blitt intervjuet beklager seg over at etnisk norsk ungdom ikke blir utsatt for disse kontrollene i samme utstrekning. Og det kan de se langt etter.

Det er helt unaturlig for politiet å begynne å kontrollere etnisk norsk ungdom i like høy grad som innvandrerungdom. Man vil alltid kontrollere menn i langt høyere grad enn kvinner. Politiet kommer ikke til å sjekke gamle damer med trillebag for narkotika eller kniv like ofte som man sjekker unge menn, særlig de med innvandrerbakgrunn. Sånn er det bare. Er det urettferdig for den som er uskyldig? Kanskje litt. Men livet er ikke rettferdig, og vil heller aldri bli det. Bli vant til det. 

Dessuten har man selv et valg, man har selv mulighet til å påvirke hvordan verden oppfatter en. Går man rundt i store gjenger og er utagerende, svært høylytte og generelt oppfører seg på en måte som er uvanlig for norsk ungdom flest, så må man også regne med at politiet vil se på en med mistanke. 

Disse guttene må regne med å bli kontrollert. Det er prisen de betaler for å være så høylytte og oppføre seg som de gjør. De skylder på mangel på fritidstilbud. At de «ikke har noe sted å være». Igjen dette snakket om fritidsklubber. Det begynner å bli veldig repetetivt nå.

For det første så er det absolutt ingenting som tyder på at det er dårligere tilbud i innvandrertette områder enn andre steder, snarere tvert imot. For det andre, som Resett har rapportert tidligere, så fungerer noen fritidsklubber som rene distribusjonsområder for narkotika, og operasjonssentraler for kriminelle. For det tredje, så har de fleste av disse ungdommene et hjem. De har foreldre. Hvor er de? Hvor er søstrene deres? De er hjemme. Her vil forståsegpåerne komme drassende med at de bor så trangt, og at guttene må ut for å unnslippe.

Les også: Politihøgskolen sprer tendensiøse påstander om at færre politikontroller fører til lavere kriminalitet 

Det er ikke det norske samfunnets feil at visse innvandrergrupper på død og liv må bosette seg i Norges dyreste by, all den tid de ikke har ferdigheter noen har bruk for og lever på NAV, og må bo trangt. Man ligger som man reder.

Det som er bakteppet for disse sakene, som TV 2 og andre medier bare såvidt nevner, er nemlig at politiet opplever at de kriminelle blir stadig yngre, og begår mer alvorlig kriminalitet. Vi vet godt hva dette dreier seg om. Og det er der det virkelige problemet ligger. Ran, vold, voldtekt. Det er blant de som blir utsatt for dette at vi finner de virkelige ofrene. Ofrene det ikke er like beleilig for TV 2 og resten av PK-røkla i gammelmedia å bry seg med.

annonse

TV 2 må skjerpe seg, og revurdere sine prioriteringer, og slutte å bruke journalistikk for å spre konspirasjonsteorier, og stikke kjepper i hjulene for politiets arbeid. For det er det man gjør med slike artikler. Man skaper mer fiendtlighet mot politiet, og bidrar til flere begrensninger i deres virkemidler i kampen mot gjengene. 

Det at folk opplever mer utrygghet i det offentlige rom, at kvinner er redde for å bevege seg i områder med store innvandrergjenger, er et mye, mye større problem enn at innvandrerungdom sipper over å bli kontrollert. Den som ikke har noe å skjule, har tross alt heller ingenting å frykte. 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon