Oslo 20180601. Natteravner på vandring i Oslo sentrum. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse
annonse

Våre stortingsrepresentanter vil sikkert være henrykt over et forslag som gjør de bedre i stand til å fatte hvilken virkelighet vi andre lever i.

Forslaget er kort og godt at de tar sin tørn som natteravner sammen med vanlige folk som føler at de gjør landet litt tryggere ved sin tilstedeværelse.

La oss si de setter av en kveld/natt per måned, ikler seg en godt synlig gul vest og begir seg ut i bydeler som Oppsal, Groruddalen, Grønland for å observere og være en mulig kilde til at det multietniske samfunnet fungerer etter hensikten. Det er vel ikke travlere på Stortinget enn at det er rom for den slags aktivitet. Noe snakk om overtidsbetalt er det vel neppe. Men hvem vet – nattillegg er jo absolutt et mulig tilskudd til en ellers mager grunnlønn.

annonse

Les også: To alvorlig skadd etter knivstikking på utested i Oslo

Kanskje lurt å sende ut de av stortingsfolkene som er mest positive til multisamfunnet, så som Abid Raja, Jonas Garh Støre og Audun Lysbakken i første rekke. Dette er jo en unik mulighet til å finne ut om den teori de forfekter faktisk stemmer med virkeligheten.

Forutsetningen er at de ikke beveger seg rundt med et haleheng av kameraer og politi, men må gjøre dette som de ordentlige natteravner opplever det. Erfaring og innsikt er aldri dumt å ta med seg inn i en sal som skal legge premissene for hvordan du og jeg og fremtidige generasjoner skal oppleve Norge.

annonse

Hvis det bidrar til å gjøre debatten om multisamfunnet mer konkret, har vi en vinn-vinn situasjon. Folk som får en kniv stukket opp mot halsen, har en tendens til å endre syn på visse ting. Sånn sett tror jeg det er nok å miste en mobil, dyr klokke og kredittkort.

Les også: Kiwi-knivstikking: Terroristen er muslim og han ville drepe flest mulig

Når venstresiden er godt i gang med sin patruljering, kan jo høyresiden følge opp med for eksempel Jan Tore Sanner som nok sårt trenger en realitetsorientering for å kunne kalle en spade for spade. Han vil sikkert like å møte velgere annet enn i Oslo vest. God mulighet til å kapre velgere i områder som tradisjonelt ikke stemmer høyre.

Les også: Resultatene av integreringspolitikken lar fortsatt vente på seg, Jan Tore Sanner

Samtlige stortingspolitikere bør benytte muligheten som natteravn til å snakke med folk om hvilke visjoner de har for Norge. Ingenting er som å bevege seg på grasrota hvis en også vil høre hva som rører seg i folket. Men høre og lytte er som kjent to forskjellige ting.
Antakelig må det en lengre avtjeningsperiode til for at dette skal ha optimal effekt. En slags plikttjeneste på linje med verneplikt er noe som kan tenkes siden frivillighetsarbeid stort sett er forbeholdt vanlige folk.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon