annonse
annonse

Det begynner å se ut til at USAs forfølgelse av Huawei slår tilbake på amerikanske selskaper som Apple. 

Et voksende antall kinesiske selskaper gir sin støtte til Kinas Huawei Technologies etter arrestasjonen av selskapets finansdirektør Meng Wanzhou i Canada.

Dette inkluderer tilbud om tilskudd for ansatte som kjøper Huawei smarttelefoner, noen selskaper sier de til og med er villige til å gi ansatte telefonene gratis.

annonse

Mange kinesiske bedrifter har fortalt ansatte at de vil motta subsidier hvis de kjøper Huawei-smarttelefoner for å hjelpe selskapet. De fleste subsidierer er på 10 prosent til 20 prosent av kjøpesummen, men noen dekker hele beløpet.

Over 20 kinesiske selskaper tok også til sosiale medier for å kunngjøre at de vil øke kjøp av andre Huawei-produkter, for eksempel forretningsstyringssystemet.

Les også: Arrestasjonen av en kinesisk samfunnstopp blottlegger kommunistpartiets konspirasjoner.

annonse

Aksjespekulanter girer opp investeringer i Kinas 5G-firmaer.

Denne uken gjorde China Mobile Ltd. store kjøp av fiberoptiske kabeler, som bidro til å løfte selskapets verdi. Optimismen har spredte seg over telesektoren. Skriver Bloomberg.

Markedet for 5G er så het at ZTE Corp og Xiaomi Corp som ikke engang lager kabler har sett sine aksjepriser stige som følge av et «bullmarket» innen telesektoren i Kina

Det kommer etter at de ble kjent at Kina planlegger å utvide bruken av e-betalinger på landsbygda – en satsing som krever større internettdekning og flere smarttelefoner.

Firmaer knyttet til neste generasjons trådløse teknologi er i ferd med å få tilgang til nye kunder ettersom China Mobile og andre operatører melder at de vil bruker store summer på å oppgradere infrastrukturen i landet.

Lavt verdsettelse, kortslutning har lenge vært problemer for landets infrastruktur, men forventninger til støttende politikk fra myndighetene har kombinert for å akselerere aksje kjøp.

Analytikere advare nå om å øke entusiasmen for alt med en kobling til 5G.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon