Foto: Pixabay/geralt
annonse
annonse

Greta Thunberg heter en 16 år gammel radikal klima-aktivist fra Sverige. Hun ble kjent over hele verden da hun i 2018 begynte med sin skolestreik hver fredag. Da satte hun seg foran riksdagen i Sverige med et krav om at den svenske regjeringen skal oppfylle Parisavtalen om å redusere klimautslipp.

Det er flott å se at ungdom engasjerer seg. Verden trenger det. Thunberg har i tillegg Aspergers syndrom, så det er beundringsverdig at hun har hatt opptredener på både FNs klimakonferanser og TED talk.

Det er bare så trist at hun har valgt å engasjere seg i klimahysteriet. Jeg sier hysteriet fordi det er akkurat hva det er. Jeg betviler ikke hva vitenskapen sier. Fagfolk på området vet selvfølgelig mer enn hva jeg gjør, jeg er ydmyk nok til å innrømme at min innsikt i dette ikke er på et vitenskapelig nivå. Men det forandrer ikke på det ugjendrivelige faktum at klimaet forandrer seg hele tiden uavhengig av om det er mennesker på denne planeten eller ikke.

annonse

For det er nemlig også et ubestridelig fakta at uansett hva vi som mennesker gjør, så er ett eneste stort vulkanutbrudd mer enn nok til å snu hele klimaet igjen og kjøle ned jordoverflaten. Et sånt utbrudd vil også være skadelig for ozonlaget, men igjen, det er ingenting vi kan gjøre med dette. Vi er bare passasjerer på denne kloden sin ferd rundt solen, i et evig kretsløp.

Eller er det så?

Ingenting varer evig. Ikke engang solen. Den vil dø om ca. 5 milliarder år. Men lenge før det, allerede om noen hundre millioner år, vil planeten vår merke en radikal oppvarming. Det har seg nemlig slik at vår sol vil bli til det som kalles en rød superkjempe. Det vil si at når det ikke lenger finnes mer hydrogen i kjernen som den kan brenne til helium, så vil den begynne å vokse. Dette fordi solens kjerne ikke er varm nok til å forbrenne helium. Gravitasjonskreftene tar dermed over og når kjernen komprimeres tillater det den ytre delen av solen til å ekspandere og bli kjøligere.

annonse

Denne prosessen vil starte for fullt før det har gått en milliard år fra nå. Da vil jorden bli så varm at havene vil fordampe og etterhvert vil det ikke være mulig for noe liv å eksistere her. Når solen vil være på sitt største, om ca. 5 milliarder år, vil den sluke både Merkur, Venus og sannsynligvis også Jorden.

Da hjelper det lite å sitte foran riksdagen i Sverige og protestere mot at svenske politikere ikke vil skattelegge befolkningen mer for å «redde» klimaet.

Så kan man si; jo men vi redder ihvertfall oss selv og våre barn og barnebarn ved å spise mindre kjøtt og betale mere avgifter. Nei. Det eneste vi gjør er å forsure tilværelsen vår mer enn det som er nødvendig. Vi er en del av naturen, en del av skaperverket. Vi er her akkurat nå fordi naturen har tillatt det. Vi kunne ikke ha levd her for noen hundre millioner år siden og vi kan heller ikke leve her om noen hundre millioner år frem i tid heller.

Vår tid er nå, og hva vi gjør eller ikke forandrer ikke på den skjebne som venter alt og alle til slutt alikevel. Hva vitenskapen forteller oss at vi må gjøre i dag, kan fort være annerledes i morgen. Det er helt avhengig av hva som skjer i universet det. Hvis en asteroide stor nok skulle treffe oss feks, så ville nok vitenskapsfolk fått litt andre ting å fokusere på enn å oppfylle klimamålet i Parisavtalen.

Det er derfor bortkastet tid og engasjement å forsøke å stoppe noe som ikke kan stoppes. Det som hadde vært bedre var om Thunberg og andre heller fokuserte på det vi kan gjøre noe med for å sikre oss alle en bedre hverdag og et lettere liv i vår tid. Det finnes mange miljøproblemer som ikke har noe med klimaforandringer å gjøre, men som er problematiske. Gunhild Stordalen burde feks. istedenfor sitt tåpelige kjøtthysteri, fokusere på hvordan man kan rydde opp i all plastforurensingen som hun selv er med på, slik at vi slipper å få plast i dyr og fisk som vi senere så spiser. Det blir ikke mindre kreft av å spise plastpartikler for å si det sånn.

Les også: Professor: Rødt kjøtt og melk er sunt

annonse

Deretter kunne alle disse bekymrede klima-aktivistene heller fokusere på det enorme problemet vi har i dag med ideologier som islam som infiltrerer vestlige samfunn og ødelegger alt det fine som har blitt bygd opp i frie demokratiske land. Det er virkelig noe som er verdt å kjempe for, og ikke minst noe man kan gjøre noe med.

Vi kan ikke få stoppet sola fra å varme opp jorden, men vi kan få stoppet islam fra å infisere oss.

Som en liten digresjon til slutt kan det være greit å tenke over at vår beste tid alltid er nå. Det er nå vi lever. Det som skjedde i går er ikke mer og vi vet ikke hva som vil skje i morgen. Grip derfor dagen og mulighetene som den bringer med seg, og møt verden med et smil.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon