Partileder Trine Skei Grande før sin tale til landsstyremøtet i Venstre på Scandic Helsfyr i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Del saken
 • 789
 •  
 •  

Trine Skei Grande varsler at hun tar gjenvalg som partileder i Venstre neste år. Til tross for nye runder med bråk om lederskapet i partiet, vil Grande gjerne lede partiet videre, skriver NTB.

annonse

Annonse

– Jeg har planer om å fortsette som leder i Venstre. Dette som har skjedd i den siste tiden gjør meg bare mer «fit for fight». Vi er vant med å være i oppoverbakke, vi venstrefolk, så jeg har hatt ganske godt humør de siste dagene. Jeg planlegger alltid for gjenvalg. Det vil jeg ta neste år også, sier Venstre-lederen.

Les også: Ballegrep, åkersex, homohets, utskjelling og baksnakking til tross. Derfor blir ikke Venstre kvitt sin skandaløse partileder

annonse

Annonse

Ikke uventet har hun altså tenkt til å klamre seg fast. Grande gjør det eneste rette i så måte. Hun går ut med en gang, på den måten vil enhver utfordring kunne anses som et fiendtlig forsøk. Enten er du med Trine, ellers så er du imot.

annonse

Annonse

Kanskje er partiet fortapt uansett. En mann som Abid Raja er lansert (av ham selv), men hvordan i alle dager skal en slik mann kunne ha appell. Han har blitt mislikt alle steder han har jobbet. Selvpromotering er det eneste han er opptatt av, og norskpakistanerne liker ham heller ikke. Ikke mange nye stemmer å hente med ham.

Unge Venstre-lederen har lansert Sveinung Rotevatn som ny lederkandidat. Han virker jo ganske flink. Men tør han utfordre en Grande som sier hun vil bli?

Nylig svarte 43 av 290 listetopper ved lokalvalget i 2015 at hun er «lite egnet» eller «svært lite egnet» som partileder. 37 personer i NRKs undersøkelse var nøytrale, mens 101 mente Grande er «svært godt egnet» eller «godt egnet».

Kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande (V) på vei inn til ekstraordinært statsråd på Slottet. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Det er vel nettopp mangelen på gode alternativer som gjør støtten til Grande såpass stor. Hun kan umulig oppfattes som en velgermagnet. Men som parti gambler de stort. Det er tross alt lettere for en tafatt, litt ukjent ny partileder å ta over mens de fortsatt sitter på Stortinget.

annonse

Annonse


Del saken
 • 789
 •  
 •  
 •  
  789
  Shares
 • 789
 •  
 •  
annonse

Les også: