President Recep Tayyip Erdogan. Foto: Adem ALTAN / AFP

Den tyrkiske presidenten Recep Tayyip Erdogan anklager Tyrkias vestlige allierte for å bevæpne terrorister og drapsmenn som angriper muslimer over hele verden, skriver den tyrkiske storavisen Hurriyet Daily News.

annonse

«De som gir våpen til terrorister med blodsugende hender skaper hindringer når Tyrkia søker å kjøpe de samme våpnene. Fra Daesh (IS) og PKK til Al Qaida og Al Shabaab har alle terrororganisasjoner som tar blod fra muslimer vestlige våpen i hendene», sa Erdogan i Istanbul lørdag i forbindelse med en lansering seremoni av et nytt test- og treningsskip.

«Drapsmennene til PYD / YPG (den kurdiske militsen), som utfører etnisk rensing i Nord-Syria, har raketter, bomber og ammunisjon fra våre allierte. På grunn av et slikt bilde kan Tyrkia ikke vente med bundne hender eller delegere sin nasjonale sikkerhet til andre land», la den tyrkiske president til, ifølge Hurriyet Daily News.

Erdogan signalerte tidligere denne måneden at en grenseoverskridende operasjon mot den kurdiske militsen i Syria, YPG, vil skje snart. Siden 2016 har regimet i Ankara gjennomført to lignende militære operasjoner i Nord-Syria, skriver den tyrkiske avisen. Tyrkia har gjort det klart at landet aldri vil tolerere YPGs tilstedeværelse ved sine grenser.

Les også: Tyskland vil hente hjem IS-terrorister, men har problemer med Tyrkia

«I løpet av de siste tre årene har vi scoret mange store suksesser mot terrorgrupper, spesielt Daesh (IS) og PKK, som retter seg mot våre borgers liv og prøver å dele landet vårt,» sa Erdogan.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.