Skjermdump fra Youtube.
annonse
annonse

Svenske utlendingsmyndigheter ønsker ikke å utvise 3 personer med IS-tilknyttning hvis de blir dømt for terrorplanlegging. Aktor har bedt om 10 års fengsel, men migrasjonsverket ønsker altså ikke å utvise dem, av frykt for at de skal bli utsatt for «tortur og forfølgelse» i deres egne hjemland, skriver Expressen.

David Idrisson, som opprinnelig het Farkhod Tashmukhamedov Ghulamovich, har sammen med Atabek Abdullaev og Bakhtiyor Umarov, planlagt et eller flere terrorangrep i Sverige etter modellen som ble brukt på en nattklubb i Istanbul tidlig i 2017, hvor 39 personer ble drept og over 70 skadet. De 3 hadde sett for seg sentralbanestasjonen i Stockholm som et av sine mål.

Alle er tilknyttet IS, men Idrisson har vært en såkalt terror-celle i Sverige lenge. Småbarnsfaren har levd et tilsynelatende normalt liv i Strømstad hvor han jobbet i byggebransjen. Idrisson skal ha blitt kjent med de to andre via diverse grupper i sosiale medier. Säpo-sjef, Klas Friberg, sier at man ved arrestasjonen av de tre tiltalte, fikk avverget det som kunne blitt et fryktelig terrorangrep.

annonse

Les også: Sveriges regjering vil premiere utviste kriminelle innvandrere med bidrag og oppholdstillatelser.

Idrisson ble tatt med masse kjemikalier og ingredienser som kan brukes for å tilverke en eller flere bomber. Advokaten hevder at dette var til bruk i Idrissons byggefirma. Politiet fant imidlertid samtalelogger og bilder på telefonene deres som ikke levner tvil om hva de hadde for planer.  Blir de dømt for terrorplanlegging av tingretten, så vil altså ikke Migrasjonsverket gå med på å utlevere de tiltalte til deres egne hjemland. Dette av frykt for sikkerheten deres. To kommer fra Usbekistan og en er fra Kirgisistan.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon