Sveriges kulturminister Amanda Lind. Foto: Maja Suslin / TT kod 10300
annonse
annonse

Den svenske idrettsstoppen som ble nødt til å gå av etter å ha uttrykket seg negativt om barnehijab, får ingen støtte fra kulturministeren. 

Lederen i Svenska simförbundet, Ulla Gustavsson, er blitt nødt til å gå av, etter at hun kritiserte Riksidrottsförbundet for å ha anvendt et bilde av en hijabkledd jente som skyter med luftgevær. Kritikken fremkom i en post på Gustavsson Facebook-side, og under et intervju med Aftonbladet.

– RF viser at de liker og oppmuntrer til æresundertrykkelse, kjønnslemlestelse, barneekteskap og æresvold, sa Gustavsson i intervjuet. 

annonse

Kulturminister Anna Lind, som også idrettsminister, synes ikke at det er urimelig at Gustavsson går av på grunn av sine uttalelser.

– Det er åpenbart at uttalelsene hun gjorde ikke har støtte hverken i styret eller i forbundet. Det er ikke urimelig at hun går av, sier Lind til nyhetsbyrået TT.

Les også: Sveriges nye kulturminister hyller islamist

Barnehijab er «selvsagt»

annonse

For kulturministeren er det «selvsagt» at barn med hijab skal få synes på bilder. 

– Jeg har fulgt debatten, og mitt syn er at det er selvsagt at alle barn og unge som driver med idrett i Sverige også skal kunne synes på bilde. Dette uten å kommentere dette enkelttilfellet, sier Lind. 

Kulturministeren har tidligere vært i hardt vær, fordi hun har hyllet den skandaleomsuste tidligere ministeren fra Miljöpartiet, Mehmet Kaplan. Sistnevnte måtte gå av som boligminister etter at det fremgikk at han hadde hatt samrøre med islamistiske og fascistiske tyrkiske bevegelser.

Dessuten har Amanda Lind blitt kritisert av antirasister, fordi hun med sine dreads angivelig bedriver kulturell appropriasjon. 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon