Frauke Petry, REUTERS/Wolfgang Rattay
annonse

Den tidligere lederen for det høyrenasjonalistiske partiet AfD i Tyskland, Frauke Petry, ble mandag stilt for retten, tiltalt for å ha begått mened.

Det er satt av sju rettsdager til saken, som etter planen skal avsluttes 13. mars, skriver avisen Der Tagesspiegel mandag. Rettssaken går i Dresden helt øst i det sentrale Tyskland.

Petry, som for halvannet år siden gikk av som partileder i Alternativ for Tyskland (AfD), anklages for å ha begått mened under en utspørring i delstatsforsamlingen i Sachsen i november i 2015.

annonse

Les også: AfD er blitt er folkeparti i øst, SPD i ferd med å kollapse

Utspørringen fant sted i forbindelse med en klage fra en AfD-kandidat, som påsto at han ble strøket fra valglisten fordi han nektet å gi partiet et privat lån. Det var under denne utspørringen at Petry skal ha begått mened, altså kommet med falsk forklaring under ed.

AfD endte opp med overraskende stor oppslutning under valget i 2017 og ble med 12,6 prosent landets tredje største parti. Morgenen etter valget trakk imidlertid Petry seg som partileder. Hun sitter i dag i den tyske nasjonalforsamlingen som fraksjonsløs representant.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.