Forsiden av VG. Foto: Skjermbilde fra VG.
annonse
annonse

Ken Andre Ottesen, som er vaktsjef i VG, går i til angrep på det han omtaler som de «alternative mediene» i et leserinnlegg i Medier24 i dag.

Han følger således opp sin lovnad på Facebook i fjor høst om å ga til angrep på disse alternative kanalene, et innlegg hvor han omtalte leserne av blant annet Resett som «bitre og sure gubber i 50-, 60- og 70-årene». Han mente også at de led av «paranoia».

– Resett, HRS og Document er ikke noe alternativ til VG, NRK, TV2, Dagbladet, Aftenposten og landets lokalaviser. Ytre høyre-bloggene hisser opp allerede sinte mennesker til å tro at de er ofre for en global plan om å bytte ut hvit, kristen befolkning med brune, muslimske migranter – og at vi i mediene jobber for at det skal skje, skrev VG-sjefen i desember.

annonse

Nå er han altså igjen ute og skriver at «De såkalte alternative mediene bruker nesten like mye tid på å lyve om norske journalister og mediehus som de bruker på å piske opp hat mot folk med en annen hudfarge og religion,» og hevder at det er «sånn de forsøker å tjene penger.»

Han irriterer seg også over at VG blir utsatt for kritikk:

– De hevder den tradisjonelle pressen sliter med lesertall og økonomi. Og vi skriver visst bare om ræl, pupper og kjendiser. Derfor bør folk slutte å lese oss – og heller sende penger til dem, raser han.

annonse

Ottesen innrømmer at det er mye puppestoff i VG, men hevder likevel at «2018 vil stå igjen som et av de årene der norsk presse har levert sin beste journalistikk.»

– Vi skriver om alt, hevder Ottesen. – Vi skriver om pupper, kjendiser, sport, maktovergrep som begås av fylke og kommune mot tre brødre, ulykker, utenriks, svindlere som ruinerer kvinner uten å bli tatt av politiet, kultur, skoleverket, Helse-Norge, sextrakassering i politikken, folk som har funnet en rar potet, barn, ungdommer, voksne, eldre, hvite, brune og svarte. Kvalitet er subjektivt.

Ottesen tilbakeviser også at VG sliter. Det har aldri gått bedre, skal vi tro ham.

Les også: Resett må lære av VG for å få 1 million lesere

– Over halvparten av alle nordmenn (her tar jeg med alt fra babyer og 100-åringer) er innom en av VGs plattformer i løpet av en dag. Vi har flere lesere enn vi noen gang har hatt. Og tallene øker, slår vaktsjef Ottesen fast.

Les også: VG er et pornoblad

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon