Illustrasjonsfoto: REUTERS/Adeel Halim
annonse
annonse

En australsk høyesterettsdommer har erklært at Koranen forplikter troende til krigføring. Videre oppfordrer han muslimer til å fordømme voldelige koranvers.

Høyesterettsdommer Des Fagen har konstatert at Koranen forplikter troende muslimer til å bedrive krigføring. Han mener at allminnelige muslimer må gå ut og markere avstand til alle oppfordringer til terror og krig i Koranen. Dette rapporterer the Sydney Morning Herald.

– Terrorister bruker vers i Koranen som argument for en islamsk plikt til å begå religiøst inspirert vold. Dette har vi sett i en rekke saker, slo Fagen fast i forbindelse med en terrorrettsak i Sydney. 

annonse

Krigshissende vers

Høyesterettsdommeren har påpekt at det er en rekke vers i Koranen som oppfordrer muslimer til å føre hellig krig.

– Troende i Australia bør offentlig ta avstand fra vers i Koranen, som oppfordrer til å føre krig. På den måten kan man svekke moralen hos terrorister, sa dommeren.

Minst én har valgt å gjøre som Des Fagen har bedt om, og han måtte gå under jorden grunnet drapstrusler. 

annonse

Les også: Oslo-barnehage arrangerte aktivitetsdag med hijab, islamsk bønn og resitering av Koranen

Skiller seg fra andre religioner

Den danske språkforskeren Tina Magaard har gått gjennom skriftene i verdens 10 største religioner, med sikte på å undersøke om noen av religionene oppfordrer til vold. Magaard konkluderte deretter med at oppfordringer til vold forekommer særskilt ofte i islamske tekster.

– Tekstene i islam skiller seg klart fra de øvrige religioners tekster, ved i høyere grad å oppfordre til vold og aggresjon overfor annerledes troende. Det finnes også direkte oppfordringer til terror. Dessuten er det i Koranen hundrevis av oppfordringer til kamp mot annerledes troende.

Ifølge en tysk undersøkelse, basert på dybdeintervjuer med 45 000 personer, er islam den eneste religionen i verden der folk blir mer rede til å begå vold, dess mer troende de er.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon