Michael Skråmo. Foto: Skjermbilde fra Youtube.

Den norsk konvertitten og terroristen Michael Skråmo er blant et 20-talls personer som er omringet i terrorgruppa IS sitt siste tilholdssted i Syria, landsbyen Baghuz i et kurdiskdominert område av det nordlige Syria, skriver avisa Expressen.

Michael Skråmo har norske foreldre og er norsk statsborger, men han har vokst opp i Göteborg.

Det forhandles, men Skråmo nekter å gi seg. Han har også sine 7 barn hos seg, og lar heller ikke de gå. Han tar dem heller med seg i døden. Ifølge Skråmos opplysninger til sine slektninger i Göteborg sulter barna, og ett er døden nær. Kona hans ble drept i et flyangrep i desember.

Illustrasjonsbilde. Foto av Delil souleiman / AFP)

Skråmo er født i Norge, men flyttet tidlig til Göteborg. Han sluttet seg til IS i Syria i 2014. Han har opptrådt i en rekke propagandavideoer og oppfordret svenske islamister til å flytte ned til «Kalifatet». Høsten 2017 lyktes han med å bli evakuert fra Raqqa sammen med hundrevis av andre terrorister.

Les også: Heller ikke Storbritannia ønsker IS-barna hjem

– Vi bryr oss ikke om han. Han bør få betale for det han har gjort. Men vi bryr oss om barna. De sulter og er syke. Det eneste vi vil, er at de får lov å komme hjem til Sverige, sier Skråmos pårørende i Göteborg til avisa.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.