Michael Skråmo. Foto: Skjermbilde fra Youtube.
annonse
annonse

Den norsk konvertitten og terroristen Michael Skråmo er blant et 20-talls personer som er omringet i terrorgruppa IS sitt siste tilholdssted i Syria, landsbyen Baghuz i et kurdiskdominert område av det nordlige Syria, skriver avisa Expressen.

Michael Skråmo har norske foreldre og er norsk statsborger, men han har vokst opp i Göteborg.

Det forhandles, men Skråmo nekter å gi seg. Han har også sine 7 barn hos seg, og lar heller ikke de gå. Han tar dem heller med seg i døden. Ifølge Skråmos opplysninger til sine slektninger i Göteborg sulter barna, og ett er døden nær. Kona hans ble drept i et flyangrep i desember.

annonse
Illustrasjonsbilde. Foto av Delil souleiman / AFP)

Skråmo er født i Norge, men flyttet tidlig til Göteborg. Han sluttet seg til IS i Syria i 2014. Han har opptrådt i en rekke propagandavideoer og oppfordret svenske islamister til å flytte ned til «Kalifatet». Høsten 2017 lyktes han med å bli evakuert fra Raqqa sammen med hundrevis av andre terrorister.

Les også: Heller ikke Storbritannia ønsker IS-barna hjem

– Vi bryr oss ikke om han. Han bør få betale for det han har gjort. Men vi bryr oss om barna. De sulter og er syke. Det eneste vi vil, er at de får lov å komme hjem til Sverige, sier Skråmos pårørende i Göteborg til avisa.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon