Foto: Skjermdump fra YouTube.
annonse

Nick Sandmann, som nylig hengt ut i flere gammelmedier som rasist, saksøker nå den venstrevridde avisen Washington Post, og krever milliardbeløp.

I januar kunne Resett rapportere at en gruppe ungdommer fra en katolsk gutteskole i Kentucky ble hengt ut som rasister, etter at flere amerikanske medier spredte en video av ungdommene og en syngende utfolksaktivist, sammen med påstander om at guttene hånet aktivisten.

I videoen som ble spredt av gammelmediene kunne man se Sandmann stå svært nære utfolksaktivisten, med det som er blitt karakterisert som et «hånlig glis». 

annonse

«Fake News»

Senere ble imidlertid hele det aktuelle videoopptaket delt, sammen med andre opptak, og det kom for en dag at det i realiteten var de katolske skolebarna som ble utsatt for rasistiske tilrop fra en gjeng afroamerikanske ekstremister, før en urfolksaktivist gikk opp til Nick Sandmann, tilsynelatende for å provosere.

Men skaden var allerede skjedd, da den falske nyheten hadde fått stor spredning i både amerikanske og utenlandske medier. I Norge hang VG og Aftenposten seg på, og 16 års gamle Sandmann ble hengt ut som rasist verden over.

Les også: Esquire med kronikk om å være ung gutt i USA, slaktes for å ha snakket med en hvit gutt

Trusler

Dette medførte voldsomt mye hets og trusler mot Sandmann. Mange av de som åpent truet ham var dessuten kjendiser. Den massive hetsen har gått så langt, at Sandmann og hans foreldre nå ser seg nødt til å saksøke Washington Post, som er ansvarlige for å ha spredt den falske nyheten. Dette melder Axios.

annonse

Sandmann krever 250 millioner dollar, eller svimlende 2.1 milliarder norsk kroner, av avisen, som ifølge saksdokumentene feilaktig utpekte 16-åringen som rasist og bråkmaker. 

Ifølge saksøkerne har Washington Post forsøkt å skade Sandmann, fordi han er en «hvit, katolsk gutt som bærer MAGA-caps». Videre anklages avisen for bevisst å ha ignorert potensielle trusler mot gutten, i sin iver etter å «fremme sin politiske agenda». 

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.