Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

Et styremedlem i Minotenk mener hun er «med på å legitimere en ny praksis hos Statistisk sentralbyrå, hvor man driver med rasistisk kategorisering ved å også telle barnebarn av innvandrere som innvandrere».

Det er  Umar Ashraf, styremedlem i Minotenk og Hasti Hamidi, styremedlem i Interfem og organisatorisk leder i Salam, som kommer med de harde beskyldningene mot Noor i Dagbladet. 

Der hevder de at den profilerte debattanten «lefler med rasebegreper». Bakgrunnen er Linda Noors støtte til Frp-representant Christian Tybring-Gjeddes utspill om å stanse bosetting av flyktninger i Oslo.

annonse

Det kom i form av en kronikk i Dagsavisen, som har skapt mye debatt.

«Når integreringsutfordringene er så store som de er i Oslo, bør Oslo få ta en lang pause fra å bosette. Både for de nye flyktningenes skyld og for de som allerede bor i bydeler med sprengt integreringskapasitet. I tillegg vil om lag 15 prosent av alle flyktningene ende opp i Oslo til slutt», skrev Noor.

Nå får hun kraftig motbør.

annonse

«For oss som daglig jobber med inkluderingsarbeid er det urovekkende hvor opptatt Noor er av å bevare hvite innbyggere i visse bydeler. Vi som samfunn bør frykte «white flight», mener hun, blant annet fordi hvite er en integreringsressurs. Altså får vi inntrykk av at dette handler om hudfarge», skriver Ashraf og Hamidi. De to er også svært kritiske til at Noor i sin Dagsavisen-tekst tar utgangspunkt i rapporten Fremskrittspartiet fikk bestilt fra Statistisk Sentralbyrå (SSB), som viser at etnisk norske forsvinner fra hovedstaden.

Forsvar

En annen Minotenk-medarbeider tar imidlertid daglig leder Linda Noor i forsvar.

«Minotenk har lenge sett med bekymring på de økte forskjellene som har blitt en realitet i Oslo. Å flytte bosettingen av 250 flyktninger i 2019 fra Oslo til andre steder, og en videre bosettingspause, løser på ingen måte alene de sosiale og økonomiske ulikhetene hovedstaden står ovenfor. Men det er ett av flere grep som må tas! Det handler om forutsigbarhet og tid til å styrke en svært overbelastet førstelinje. Det bør samtidig settes i gang enda flere tiltak for å utjevne de økende sosioøkonomiske forskjellene, spesielt for barn og unge», skriver politisk rådgiver Daniel Abimael Skjerve Wensell i et svar til Ashraf og Hamidi i Dagbladet.

 

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon