Foto: Ned Alley / NTB scanpix
annonse

Jokke & Valentinerne hadde en glimrende låt om to alkoholiserte menn som egentlig hadde tenkt seg på kino, men så fikk de se en «sjappe med alkohol» og dermed var det gjort. To fulle menn, rider igjen.

annonse
annonse

Det er lett å assosiere Trond Giske med denne låta. En klåfingret kåting som ikke kan la være å pelle på ungjenter – mister posisjon og all makt på grunn av det – får en ny sjanse. Og vipps – han skulle egentlig holdt seg hjemme – men han rider igjen.

annonse

Dette er krigstypene og oppfattelsen en får når man leser om dette i gammelmedia. Trond Giske er ute på fest med unge jenter – igjen. Han holder rundt dem og flørter – igjen. Dermed er han også en overgriper – igjen.

Les også: Her kan du se Giske-videoen

annonse
annonse

Det har heller ikke gått upåaktet hen av Twitters flittige brukere. Eivind Trædal feks. legger ut denne pollen:

«Du er 52, har samboer og barn. Du har akkurat fått en slags ny sjanse i partiet ditt, etter å ha blitt tvunget til å gå av som nestleder etter et hardt #metoo-oppgjør. Hvordan feirer du?

  1. Vin og netflix på sofaen
  2. Fylla med damer i 20-åra.»
Skjermdump fra Twitter.

En som derimot ikke skjønner hva Giske har gjort for noe galt, er Minervas Jan Arild Snoen:

«Denne nye Giske-saken: Er det forbudt for Giske å sjekke opp noen, eller være i godt humør på offentlig sted? Jeg får ikke helt tak i hva som er krenkelsen her.»

Skjermdump fra Twitter.

Denne siste «saken» er selvsagt ingen sak i det hele tatt. Disse jentene kom selv bort til Giske og ønsket hans oppmerksomhet. Den fikk de. Giske lar jo ikke ungjenter i stikken, må skjønne. Men alt dette til side – dette er hysteri og ren trakassering – ikke av de PR kåte jentene, men av Trond Giske og alle andre som ikke gjør noe annet galt enn å ha det moro.

Her er ingen grenser overskredet i det hele tatt – annet enn av VG og andre søppel-journalistikk aviser rundt om i landet. Filmregissør Erik Poppe måtte gå den tunge veien og ta «selvkritikk» etter å ha kysset NRKs reporter Helga Tunheim midt på truten under en direktesending. Tenk det dere – han måtte ta selvkritikk du! Erik Bye var i sin tid som programleder veldig kontaktsøkende med sine gjester, og kysset ofte sine kvinnelige gjester. Men det var jo før i tiden det, når ingen turte å si ifra om alle «overgrepene».

Men hadde Poppe og Bye blitt sett på som overgripere hvis det var menn de hadde kysset? Bye hadde selvsagt blitt sett på som pervers og hans tid i NRK hadde vært over – den gangen. Men i dag skal dette være normalt. Så om Bye hadde kysset mannlige intervjuobjekter i dagens NRK – hadde han mistet jobben og blitt sett på som pervers da?

Når det i dagens samfunn ikke skal være lov for en litt eldre distingvert herremann å danse og ha det moro med noen yngre jenter på en fest, uten å bli ansett som en overgriper, så har vi fått en helt ny hverdag. Det må være en voldsom påkjenning for de som faktisk har blitt utsatt for reelle overgrep, å se at gammelmedia slår opp med store bokstaver om en uskyldig flørtende dans i noen sekunder.

Så kan man si at Giske burde vite bedre etter det han har vært igjennom nå nylig, og heller burde holdt seg hjemme fordi politikk er bygd på tillit, slik Astrid Meland skriver i VG. Men hva slags tillit politisk er det Giske har brutt? At han er glad i fest og unge jenter er da ikke noe tillitsbrudd?

Les også: Derfor publiserer Resett videoen av Trond Giske

Gutteklubben Grei var det tradisjonelle navnet på kompismiljøet som gikk igjen i alle styrer og posisjoner i norsk næringsliv. Spørsmålet er om ikke denne nå er utvidet kraftig til å innbefatte både forsvar, skole, storting og embedsverk. I tillegg bør den nå vurdere å skifte navn til Jenteklubben Grei.

For kvinner i posisjoner har helt klart forandret samfunnet. Om det er til det bedre, er det nok delte meninger om.

Les også: Det er på tide at forsvarssjefen slutter å bli «overrasket»

 

 

 

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.