Skjermdump.
annonse

Flere er kritiske til at videoen av Trond Giske (Ap) på dansegulvet ble en sak. 

annonse

VG blåste torsdag opp saken om Trond Giske på dansegulvet. Selv har jenta som danset med Giske avfeid det hele som en ikke-sak, men VG-maskineriet kverner likevel videre.

annonse

– Det virker selvsagt urettferdig at alle andre får være med på våt-T-skjorte-konkurranse, og ikke du. Men det er sånn det er. Man holder seg unna. Man har mindre handlingsrom. Man tar det attføringskurset i klosterliv, skriver VGs politiske kommentator Astrid Meland.

Les også: Derfor publiserer Resett videoen av Trond Giske

Blodtåka

annonse
annonse

Nå kaster redaktør Erik Watland i Medier24 et kritisk blikk på VGs dekning av saken, i en kommentar på eget nettsted.

«Vær varsom-plakaten pålegger pressen å være varsomme på et tidlig stadium i klanderverdige saker, vi skal etterstrebe å la folk svare for seg, mediene skal sørge for å ha dekning i overskrifter – og vi skal være kritisk i valg av kilder, for å nevne noe.

Giske er en av de som må tåle å få et ekstra kritisk søkelys mot seg, gitt hans maktposisjon og ikke minst hva han er både beskyldt for – og har innrømmet og beklaget å ha gjort av klanderverdige ting overfor unge jenter.

Men de publisistiske spørsmålene tvinger seg fram fra blodtåka:

  • Tok VG tilstrekkelig forbehold før de valgte å belyse bekymringsmeldingen?
  • Stilte de gode nok spørsmål til kvinnen som danset med ham før de publiserte?
  • Var avisa kritisk til valg av kilder da de involverte et lite belysende og lite konkret varsel?
  • Tok avisa nok høyde for politisk spill og svertekampanjer som kan ha påvirket betydningen av situasjonen, gitt den tillitsvalgtes uttalelser?
  • Sørget redaksjonen for å ikke gå lenger i overskrift og inngang enn det var dekning for i stoffet?»

Kritisk

Sjefsredaktør Gunnar Stavrum i Nettavisen er også kritisk til at Giske-videoen i det hele tatt ble en sak. Han refser fagforeningsleder Knut Sandli som sendte en bekymringsmelding om saken.

«Jeg kjenner ikke motivet til fagforeningsleder Knut Sandli. Men når en fagforeningsleder sender en bekymringsmelding uten å snakke med de angivelige «ofrene», basert på en feil tolkning av hva videoen viser, uten å ha gjort egne undersøkelser, så er det i sum dårlig dømmekraft.»

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.