Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
annonse
annonse

To unger jenter legger an på Trond Giske (52) på Vulkan Bar i Oslo. De danser. Den ene kvinnen filmer og kjendis-Trond lener seg frem over den andre kvinnen og ser inn i kameraet. Mange andre har også bedt om selfier med ham samme kveld.

Videosnutten spres på sosiale medier. En fagforeningspamp får tak i den og bruker den som grunnlag for en «bekymringsmelding» til Arbeiderpartiet. VG får også tak i videoen og jobber i over et døgn med jenta for å tyne mest mulig ut av historien. De smeller saken torsdag kveld. Ny bekymringsmelding mot Trond Giske! Det plukkes opp som toppsak av alle de store mediene med unntak av NRK.

Resett viser videoen slik at folk kan gjøre seg opp en egen mening. Hvor ille var det egentlig? Senere på kvelden er NRK på samme spor. Jenta uttaler seg nå annerledes enn måten VG fremstilte det på. Det ser verre ut enn det var. Jentene tok kontakt med Giske og han forlot utestedet før dem, sier hun nå.

annonse

VG prøver å forsvare seg utover kvelden med alskens vissvass. De leste opp hele saken til jenta. Hun godtok det tendensiøse sitatet. Dette var uklokt av Giske. Han burde visst bedre og må passe seg enda mer enn andre. Kan vi noensinne stole på ham igjen. Der det er pene jenter, blir Giske ustyrlig osv.

Pressen dekket seg hele tiden bak at Trine Skei Grande ikke var i et partiarrangement da hun dro med seg en stupfull 17-åring ut i en åker i 2008 mens hun var stortingsrepresentant og nestleder i Venstre. Hennes atferd hadde ikke offentlighetens interesse. Fy skam Resett som skrev om det og presset stakkars Grande til å komme ut med en kommentar. Men med Giske er det altså annerledes. Da slås bagateller umiddelbart opp.

Les også: Sex, politikk og media – VG og DN på gyngende grunn

Norske medier har for lengst mistet troverdighet. Det er dobbeltmoral som hersker. I tillegg spiller de aktiv politikk og tar parti i det som åpenbart er interne maktkamper mellom skruppelløse folk i Aps egne rekker.

annonse

Noen må derfor rette søkeslyset på mediene. De er i ferd med å råtne på rot.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon