Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
annonse
annonse

Hevder han ble kontaktet av VGs journalist Marie Melgård.

Resett rapporterte lørdag morgen at Knut Sandli, som sendte bekymringsmeldingen om Trond Giskes opptreden på dansegulvet på Bar Vulkan, er svoger av VGs profilerte kommentator Anders Giæver.

Giæver er også venn av Frithjof Jacobsen, som sluttet i VG fordi han ville innlede et forhold til Ap-politiker Jette Christensen, en nær alliert av Aps kronprinsesse Hadia Tajik. Da Jacobsen sluttet ble det spekulert i om han og Christensen hadde noen rolle i lekkasjene til VG, i avisens mange avsløringer om tidligere Ap-nestleder Trond Giske.

annonse

– Jeg ble kontaktet av Marie Melgård, sier Knut Sandli til Resett.

Melgård er politisk journalist i VG og var sammen med Lars Joakim Skarvøy sentral i avisens mange Giske-avsløringer. Sammen med Skarvøy ga hun høsten 2018 også ut boken «Alle skal ned», en bok spekket med avsløringer fra Arbeiderpartiets indre liv.

Sandli er nestleder i Fagforbundet Sykehus og helse i Oslo, og medlem av kommunistpartiet Rødt. Han opplyser til Resett at han ikke er spesielt aktiv i partiet. 

annonse

Les også: Har VG deltatt i utpressing?

Meldte fra

Han meldte fra om videoen som viser at Giske hang over ryggen på en kvinne i 20-årene, og holdt hånden sin på kvinnens hofteparti, mens de danset på et utested i Oslo.

Sandli forteller til Fagbladet at en tillitsvalgt viste ham videoen i en lunsjpause på jobben.

– Da jeg så den, skjønte jeg at dette kom til å havne i mediene uansett, og så tenkte jeg at det var greit at jeg kunne ta denne støyten – i stedet for kvinnen på videoen, sier han.

Han bekrefter ifølge NTB at han ikke kjente konteksten for videoen og at han heller ikke kontaktet kvinnen på forhånd. Overfor NRK har kvinnen gjort det klart at hun opplevde situasjonen som uproblematisk.

– Dette har en politisk side, jeg vet jo det. Men jeg synes det er vanskelig å stå i en valgkamp på samme side som mennesker som oppfører seg på denne måten, sier Sandli.

Resetts journalist Kornelius Garmann har bidratt til denne saken. 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon