Foto: AP/Matthias Schrader
annonse

På en videregående skole i Templin (Uckermark) inviteres alle 90 elever i 9. klasse til å drikke alkohol under overvåking, skriver Berliner Zeitung.

annonse

De unge skal drikke opp til 0,8 liter vin eller 1,3 liter øl under tilsyn – selv om de aldri har drukket før.

annonse

Prosjektet er for å forebygge avhengighet, sier myndighetene. Men foreldrene er imot.

«Er det fortsatt mulig?» spør Claudia G. sjokkert i den lokale avisen «Nordkurier», sitert av Berliner Zeitung: «Før skulle vi lære våre barn om skader forårsaket av alkohol og narkotika. Og nå blir de tilbudt alkohol på skolen.»

Les også: Har EU-president Jean-Claude Juncker et alkoholproblem?

annonse
annonse

Bedt om å signere tillatelse

Moren til en elev ble bedt om å signere på at hennes 15 år gamle sønn skulle få lov til å drikke øl under tilsyn. Claudia G. nektet. Det er straffbart å gi alkohol til barn under 16 år, uten samtykke fra foreldrene.

Sosialpolitiker Roswitha Schier (56, CDU) er sjokkert: «Barn fra avholdshjem blir forført av drikkepress,» sier han, og sammenlikner det med om elevene skulle inviteres til å røyke som advarsel mot farene ved tobakk.

annonse
Reklame

Hvor mange skoler som deltar i prosjektet, og hvor mye skattepenger det koster, vil ikke Brandenburgs utdannings og helsemyndigheter svare på.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.