Trygve Slagsvold Vedum (Sp) t.v sammen med Trond Giske (Ap) og Anniken Huitfeldt (Ap) i stortingssalen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

– Åpenbart en maktkamp, sier Trond Giske til NRK. 

Nå kutter selv Anniken Huitfeldt trådene; Huitfeldt, som forsvarte Giske både før og etter Metoo. Du er helt alene nå, Trond Giske. En kjendis sluppet ned i sluket. Hva slags «kamerater» har du hatt rundt deg i alle disse årene, Trond Giske?

Du tok selv hovedscenen og så det nok ikke i den berusede gleden på et dansegulv. Men scenen er i dag ofte ikke mer enn en smart-telefon. Er du utenfor husets fire vegger, så er du fritt vilt.

annonse

Giske, ditt lynne tilhører en annen generasjon av Ap-politikere. En generasjon med humør, og forhåpentligvis mer selvinnsikt enn det de betror til kamera. Denne nye generasjonen og deres fossile «fagforeningsvoktere» har nå drept deg som politiker.  

«Kamerat» Giske
I Arbeiderpartiet er alle «kamerater». Derfor vendte selv drikkekompisen fra fylkeslaget, Jorodd het han, deg ryggen, du vet han som var med deg etter middag og vennekveld, han som bedyret at barbesøket som felte deg var uskyldig, du vet han «kameraten». Trond Giske, du må velge om du vil være «kamerat», eller om du vil vandre videre. Du har stortingsplassen. Alene boken om nachspielhistorier dine kan finansiere familien din i mange år.

Den boken bør de selvrettferdige og humørløse i Aps ledelse frykte. Ikke fordi den nødvendigvis kommer til å ramme dem hardest, men den kommer til å ramme mange i partiet. Slik hamre hardt og mektig på hele grunnvollen organisasjonen vakler på. En Giske som ikke lenger føler at han må være lojal fordi han skulle få en liten post å bygge seg opp igjen med, er potensielt farlig for partiet. Han sier nå rett ut at det er en maktkamp. Hansken er kastet. Ap er ikke en leirbålsyngende gjeng av «kamerater».

Meld deg ut av Ap!
Hvorfor melder du deg ikke ut nå, Giske? Ap tar en sjanse ved å degradere en med så mye kunnskap om det som har skjedd i korridorene og på nachspielene. Metoo-bevegelsen har tatt sin største skalp i Norge. Marie Simonsen fryder seg.

annonse

Hvor er listen lagt for fremtidens Ap? Hvor lite skal til før flere må knele for det kalde, feministiske, kyniske og kontrollerte lederskapet i partiet. Det uten virkelig arbeidserfaring og med en millionærfyrste som øverste leder? – Jeg liker ikke Trond Giskes politiske standpunkter, men …, er en typisk start på en kommentar de få stedene i Norge som fremdeles har kommentarfelt. Høyresiden har alltid hatt sympati med menneskelige skjebner. Særlig der de må bøye seg for den kompakte, imbesile majoriteten på venstresiden.

Les også: VG får kritikk for Giske-dekningen

«Kjerringene» i fagforbundene
Vi vet nå at det var nestleder Knut Sandli i Fagforbundet Sykehus og helse i Oslo, som meldte fra til Ap-ledelsen om den latterlige dansesnutten. Ifølge Sandli var det en kollega som tipset ham om videoen. Vi vet nå hvem kollegaen er. Vi vet at det er sendt trusler om å informere VG til Aps ledelse og at VG spiller dumme. De har selv intervjuet sin egen «intetanende» informant, slik at han kan si at han er like så dum og uskyldig som dem. Sjefen, Sandli, fyren med en billig tømmerskjorte som ikke var kneppet over en utvasket grønn t-skjorte, kontaktet ikke kvinnen i videoen før han sendte inn bekymringsmeldingen. Han tok selv ansvar for hva hun tenkte og følte.

Twitter-venstre jubler
Twitter-venstre jubler, Ap. Er det dit dere skal? Eivind Trædal og Sumaya Jirde Ali fører an og fordømmer Giske. Lady Hadia er stille i sin triumf. Vi må dog se for oss et bord med rødvin der Jette, Fritjof og flere skåler med henne. Journalistene og Ap-jentene på topp. Hvorfor var det VG som «brakk» saken (ned i kloakken)?

Ikke en trussel, sier fagforeningsfolkene med tømmerskjorter i ettertid. Håper nok at folk ikke kan lese. Nei, Giske var kanskje heller ikke en trussel. Den virkelige trusselen er at Ap er infiltrert av humørløse typer som Hussaini, Tajik og partisekretæren. Jeg savner Torbjørn Berntsen, sitatkongen Einar Førde og Bjartmar Gjerde. Fargerike personer med tåpelige standpunkter. Litt som Trond Giske.

annonse

Jentene – hvorfor la de «dansen» ut?
Alltid de. Venninner. Kan de ikke tenke selvstendig? Sitatene i VG fra the Sophie Elise look-a-like vitner om total mangel på selvstendig resonans. Men bra at hun modererte seg etter at hun så hva hun muligens hadde satt i stand. Men hvorfor tok de den videoen? Viktigere: Hvorfor sende de den videre? For mindre enn femten sekunders glory? Andy Warhol må snu seg i graven.

Giske lener seg frem på snutten. Jeg lo. Hardt. Måtte se den flere gnager. Han så ut som en Ivo Caprino-dukke på ryggen hennes. Men han var såpass «lenge» på ryggen der, uten å gjøre noe at det var litt underlig. Han prøvde ikke på noe mer. Han poserte. Nærmest på oppfordring. Det var kanskje den siste folkelige politikeren dere har i rekkene på topplan, Ap.

Marie Simonsen tror Giske er gårsdagens mann. Ja, hvis han følger dagens spilleregler er han det. Men han er ennå i sine beste år. Hva gjør du nå, Giske?

Aps ledelse følger ikke opp bekymringsmeldingen. Nei, det er jo ikke nødvendig det når skaden er skjedd og liket er pakket inn og dekket med røde roser. La fylkeslaget stikke kniver i Giske så kan ledelsens sabler stå i sliren og virke viktige.

Ap anno 2019 ligner et dødsbo alle vil ha sitt ut av. Hadde jeg vært deg Giske, så hadde jeg skrevet memoarer om de nachspielene, lobbysamtalene, strategimøtene og alt det vi borgere «lengter» etter å lese om. De er ikke dine «kamerater» uansett. Vi andre, vi kjøper boken din der du viser hvor stor og stiv nesen til Støre faktisk er. Der du gjengir sladder om Hadia. Du har ingenting å tape.

Hvem er du nå, Trond Giske? Uten «kameratene» dine. Vil du synke videre ned i Arbeiderpartiets system? Ikke det? Du har min skarpe sympati!  Men hvis ikke. Hva nå?

Quo vadis, Trond Giske

Les også: Her kan du se Giske-videoen

annonse

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon