Therese Johaug. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
annonse
annonse

Den dopingdømte østerrikske langrennsløperen Johannes Dürr anklager Therese Johaug for å diktet opp historien rundt hennes positive dopingprøve.

Johaug fikk spørsmål på pressekonferansen mandag om dopingsaken hennes og Dürrs kunne sammenlignes. Østerrikeren ble tatt for bruk av EPO i 2014.

– Det får stå på hans regning. Jeg har ikke satt meg inn i saken og kan ikke uttale meg, sa Johaug.

annonse

Les også: Overlegent VM-gull til Therese Johaug, dobbelt norsk

Anklager Johaug

Hun har tidligere i VM flere ganger sagt at hennes dopingsak kommer til å forfølge henne i årene som kommer.

Det er i et intervju med den svenske avisen Expressen Dürr kommer med uttalelsene. Han gir også tydelig uttrykk for at han ikke kjøper Johaugs forklaring.

– Jeg tror det var en oppdiktet historie, som med alle andre. Hun hadde forberedt en forklaring og sa «jeg var uheldig og brukte denne kremen, og jeg hadde ingen anelse om hva det var». De fikk den historien ut i offentligheten, sier Dürr.

annonse

– Og så er det jo slik at man ikke er like mistenkeliggjort om man er fra Norge eller Skandinavia. Der er man jo født med ski på beina, fortsetter han.

Les også: Johaug vil ikke bryte med Huawei

– Ikke noe nytt

Johaug-manager Jørn Ernst svarer følgende til NTB om Dürrs utspill.

– Slike utsagn dukker jo opp med jevne mellomrom. Det er ikke noe nytt. Hva skal vi si? Fakta i saken er belyst, og vi er trygge på det.

Dürr kom fra «ingen steder» og gjorde det sterkt i Tour de Ski 2013–14. Midt under OL i Sotsji kom beskjeden om at han var tatt for EPO-doping.

annonse

Han ble utestengt i to år.

Johaug ble dømt og utestengt etter en positiv dopingprøve høsten 2016.

Det kom etter bruk av kremen Trofodermin som inneholder stoffet clostebol.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon