Foto: REUTERS/David Ryder
annonse
annonse

Transportselskapet UPS leverer ikke lenger pakker i bydelen Rosengård i Malmö, på grunn av sikkerhetsrisiko. 

En person i Malmö som hadde bestilt en pakke som skulle komme på døren, fikk melding fra UPS med beskjed om at selskapet ikke lenger leverer til private adresser i bydelen Rosengård, på grunn av risikoen for å utsettes for ran eller annen kriminalitet. Det rapporterer Aftonbladet.

Ifølge selskapets kundeservice ble levering til Rosengård stoppet for to måneder siden, da flere sjåfører ble angrepet. Hjemlevering er også stoppet i noen områder i Stockholm. 

annonse

– Stansen kommer ikke til å vare for alltid, men vi venter til det føles sikkert for våre sjåfører, sier en medarbeider ved UPS’ kundeservice. 

Les også: Mann mishandlet og ranet av syv personer i Uddevalla

Også Postnord vegrer seg

annonse

Postnord, et annet transportselskap, leverer pakker til Rosengård, men utkjøringen er blitt stanset midlertidig ved flere anledninger, av hensyn til personalets sikkerhet. Mathias Krümmel, som er Postnords produksjonssjef, påpeker at man også har hatt midlertidige stans i leveringen i deler av Stockholm også. 

– Jeg vet også at det har vært et eller annet tilfelle dere vektere har fulgt med våre biler, men da er det oftere kortere hendelser, som har løst seg, sier han. 

Postnord vil ikke levere pakker i bydelen Seved i Malmö i det hele tatt.

– Postmennene kan gå der uten å bli truet, men kjører vi dit med pakkebilen blir de truet. Det har vel med verdien å gjøre, hva som finnes i pakkene, gjetter Krümmel.

Rammer alle

Han slår fast at sikkerhetsproblemer i en del områder rammer alle transportselskaper som kjører ut varer. 

– Det er jo veldig beklagelig. Vi vil jo kjøre ut og levere overalt, men det er klart vi må tenke på vårt personale først og fremst.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon