Alain Finkielkraut. (Foto av Joël SAGET / AFP)
annonse
annonse

Forrige uke skrev avisene både i Norge og ellers i Europa om den jødiske polskfødte filosofen Alain Finkielkraut som ble verbalt trakassert av en person som demonstrerte sammen med bevegelsen De gule vestene. Det skadet ryktet til bevegelsen. 

– Hvis vi ikke hadde fått de multikulturelle samfunnene, ville antisemittismen vært et rent marginalt problem, sier Finkielkraut til Welt.

Han gir Angela Merkel og hennes «velkommenpolitikk» en viktig del av skylden.

annonse

Hetseren var muslim. I intervjuet med Welt sier filosofen at han ønsker å åpne europeernes øyne for en ny antisemittisme der radikale venstreorienterte og muslimer forenes mot jøder.

Palestinaskjerf

Det var da Finkielkraut passerte demonstrantene at en av dem ropte til ham: «Frankrike tilhører oss! Forsvinn din skitne sionistiske dritt, du må dø. En slik hatefull rasist. Du havner i helvete».

Mannen pekte på sitt palestinske skjerf.

annonse

Med «Frankrike tilhører oss», mente han åpenbart ikke De gule vestene, men muslimene.

Hvis det ikke var noen politibetjenter tilstede, ville de nok ha begynt å slå meg, sier professoren til Die Welt.

Hovedmannen bak trakasseringen går under navnet Benjamin W, skriver Die Welt. Han har konvertert til islam og utfolder seg på nettet med ekstreme islamistiske meldinger. En såkalt salafist. Ingen stor fisk. Men en del av et miljø hvor radikal islam og jødiskhat er forenet, konkluderer avisen.

Les også: Tyskland: Asylsøkerne forsvinner når de skal hjemsendes

Voksende

annonse

Mange politikere og medier forsøker å gi inntrykk av at jødisk hat hovedsakelig kommer fra høyreekstreme nasjonalistiske miljøer. Det er ikke Alain Finkielkraut enig i. Han mener jødehatet først og fremst trives i de sterkt voksende muslimske parallellsamfunnene og dessuten blir fremmet av venstreorientert kretser som hater Israel og er positive til den muslimske innvandringen.

Finkielkraut forteller at den typen aggresjon han nå møter fra en mann som Benjamin W. har han ofte opplevd tidligere fra venstreorienterte kretser.

– Her blir den bare formulert i et litt mer intellektuelt språk, sier han.

Det jødehatende ordvalget han møtte hos deler av demonstrantene forrige uke var preget av venstreekstremisme og ikke av høyreekstremisme, er hans vurdering.

Angela Merkel Foto av Odd ANDERSEN / AFP)

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon