Christiansborg slott på Slotsholmen i det sentrale København er hjemsted for Danmarks parlament, Folketinget, for Højesteret og Statsministeriet. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
annonse

Mens småpartiene i Norge sliter med oppslutninger langt under ett tallet, synes det å være enklere å få gjennomslag for nye partier i Danmark. En danske ved navn Klaus Riskær Pedersen har stiftet et parti med samme navn, og har nå klart å samle inn 20.109 underskrifter som trengs for å kunne stille opp ved det kommende parlamentsvalget, skriver Berlingske Tidene.

annonse
annonse

Og partiet oppnår meningsmålinger fra 1,4 prosent til 1,9 prosent bare dager etter at han offentligjorde partiregistreringen. Det er like under grensen for å bli innvalgt i Folketinget. Dessuten sier hele åtte prosent at de kan tenke seg å stemme på han.

annonse

Klaus Riskær Pedersen, født 24. april 1955 i København, har en broket fortid både fra næringsliv og politikk, med konkurser og fengselsstraffer bak seg. I 1989 stilte han opp i EU-valget for det danske Venstre, og fikk hele 57 114 personlige stemmer, skriver BT.

Den danske politikeren, lederen for partiet «Klaus Riskær Pedersen», er først og fremst opptatt av næringslivspolitikk, og vil prioritere skattelettelser for vanlige dansker fremfor skattelettelser for næringslivet.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Den siste danske meningsmålingen fra Voxmeter viser for øvrig at det islam- og innvandringskritiske borgerlige partiet, Nye Borgerlige, ligger på 2,0 prosent. Akkurat en promille for lite til å sikre seg 4 mandater i Folketinget. Med dette resultatet blir det null. Dansk Folkeparti har en liten tilbakegang til 14,8 prosent, men er Danmarks tredje største parti, bak Sosialdemokratene og Venstre.

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.