Illustrasjonsfoto: Adam Ihse / TT / NTB scanpix

En ungdomsgjeng mishandlet en elev i et klasserom ved en videregående skole i Haninge i Stor-Stockholm. Foran lærere og elever ble offeret slått bevisstløs. 

annonse

15. januar tok en ungdomsgjeng seg inn i et klasserom ved Fredrika Bremer videregående skole i det innvandrertette tettstedet Haninge, beliggende syd i Stockholms län. De var utstyrt med ulike gjenstander, og brukte disse for å mishandle en elev, foran øynene på elever og lærere. Det rapporterer lokalavisen Mitti.

Mishandlingen pågikk helt til offeret lå bevisstløs på gulvet. Politi og ambulanse ble tilkalt, men ifølge rapportene er det ingen av de syv voldsutøverne som er blitt pågrepet og straffeforfulgt. De av gjerningsmennene som selv er elever ved skolen skal imidlertid ha blitt utvist.

Les også: Volden tar over svensk grunnskole, verneombud roper varsku

Hemmelighold

Politiet har inntil nylig holdt hendelsen hemmelig for offentligheten. Det fremgår ikke hva slags konflikt som har ligget bak den grove mishandlingen. Et vitne har fortalt at det så ut som om gjengen hadde tenkt å drepe offeret. 

Hendelsen er den groveste, men langt i fra den eneste voldshendelsen som har rammet Fredrika Bremer den siste tiden. Politiet har de siste månedene ved gjentatte anledninger måttet rykke ut til den belastede videregående skolen.

Ran

Ved flere tilfeller i januar tok utenforstående ungdomsgjenger seg inn på skolen, der de forsøkte å tilrane seg mobiltelefoner og merkeklær fra elever. Det forteller Lars-Göran Rehn, som er operativ koordinator hos politiet i Haninge. Ingen av disse ranerne har blitt straffeforfulgt, ifølge det som finnes av rapporter fra hendelsene. 

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.