Illustrasjonsfoto: Adam Ihse / TT / NTB scanpix
annonse
annonse

En ungdomsgjeng mishandlet en elev i et klasserom ved en videregående skole i Haninge i Stor-Stockholm. Foran lærere og elever ble offeret slått bevisstløs. 

15. januar tok en ungdomsgjeng seg inn i et klasserom ved Fredrika Bremer videregående skole i det innvandrertette tettstedet Haninge, beliggende syd i Stockholms län. De var utstyrt med ulike gjenstander, og brukte disse for å mishandle en elev, foran øynene på elever og lærere. Det rapporterer lokalavisen Mitti.

Mishandlingen pågikk helt til offeret lå bevisstløs på gulvet. Politi og ambulanse ble tilkalt, men ifølge rapportene er det ingen av de syv voldsutøverne som er blitt pågrepet og straffeforfulgt. De av gjerningsmennene som selv er elever ved skolen skal imidlertid ha blitt utvist.

annonse

Les også: Volden tar over svensk grunnskole, verneombud roper varsku

Hemmelighold

Politiet har inntil nylig holdt hendelsen hemmelig for offentligheten. Det fremgår ikke hva slags konflikt som har ligget bak den grove mishandlingen. Et vitne har fortalt at det så ut som om gjengen hadde tenkt å drepe offeret. 

annonse

Hendelsen er den groveste, men langt i fra den eneste voldshendelsen som har rammet Fredrika Bremer den siste tiden. Politiet har de siste månedene ved gjentatte anledninger måttet rykke ut til den belastede videregående skolen.

Ran

Ved flere tilfeller i januar tok utenforstående ungdomsgjenger seg inn på skolen, der de forsøkte å tilrane seg mobiltelefoner og merkeklær fra elever. Det forteller Lars-Göran Rehn, som er operativ koordinator hos politiet i Haninge. Ingen av disse ranerne har blitt straffeforfulgt, ifølge det som finnes av rapporter fra hendelsene. 

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon