Illustrasjonsfoto: Adam Ihse / TT / NTB scanpix
annonse

En ungdomsgjeng mishandlet en elev i et klasserom ved en videregående skole i Haninge i Stor-Stockholm. Foran lærere og elever ble offeret slått bevisstløs. 

annonse
annonse

15. januar tok en ungdomsgjeng seg inn i et klasserom ved Fredrika Bremer videregående skole i det innvandrertette tettstedet Haninge, beliggende syd i Stockholms län. De var utstyrt med ulike gjenstander, og brukte disse for å mishandle en elev, foran øynene på elever og lærere. Det rapporterer lokalavisen Mitti.

Mishandlingen pågikk helt til offeret lå bevisstløs på gulvet. Politi og ambulanse ble tilkalt, men ifølge rapportene er det ingen av de syv voldsutøverne som er blitt pågrepet og straffeforfulgt. De av gjerningsmennene som selv er elever ved skolen skal imidlertid ha blitt utvist.

Les også: Volden tar over svensk grunnskole, verneombud roper varsku

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Hemmelighold

Politiet har inntil nylig holdt hendelsen hemmelig for offentligheten. Det fremgår ikke hva slags konflikt som har ligget bak den grove mishandlingen. Et vitne har fortalt at det så ut som om gjengen hadde tenkt å drepe offeret. 

Hendelsen er den groveste, men langt i fra den eneste voldshendelsen som har rammet Fredrika Bremer den siste tiden. Politiet har de siste månedene ved gjentatte anledninger måttet rykke ut til den belastede videregående skolen.

Ran

Ved flere tilfeller i januar tok utenforstående ungdomsgjenger seg inn på skolen, der de forsøkte å tilrane seg mobiltelefoner og merkeklær fra elever. Det forteller Lars-Göran Rehn, som er operativ koordinator hos politiet i Haninge. Ingen av disse ranerne har blitt straffeforfulgt, ifølge det som finnes av rapporter fra hendelsene. 

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.