Justisminister Tor Mikkel Wara (Frp). Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
Justis- og innvandringsminister Tor Mikkel Wara (Frp) vil onsdag ha et møte med politimesteren i Oslo om knivbruk, gjeng- og ungdomskriminalitet.
annonse

Møtet finner sted på politihuset i Oslo onsdag ettermiddag.

De siste ukene har flere alvorlige knivepisoder i Oslo fått mye oppmerksomhet. Ifølge en kartleging Aftenposten har gjort har Oslo-politiet rykket ut til over 40 knivepisoder så langt i år.

Les også: Flere angrepet med kniv i Oslo i natt

annonse

Politimester Hans Sverre Sjøvold i Oslo politidistrikt sier at politiet ser at knivbruken har økt. Han er mest bekymret over at stadig yngre personer bruker kniv for å begå kriminalitet.

Kartleggingen viser at flertallet av hendelsene skjer innenfor Ring 3, de fleste av hendelsene skjer på kvelden eller om natten og det er flest tilfeller på Grønland og Tøyen, hvor elleve av hendelsene har skjedd.

Fire av episodene har vært knivstikking, og det har vært elleve tilfeller hvor det er fremsatt trusler med kniv. De andre hendelsene har vært slagsmål, ran, ransforsøk og bæring av kniv på offentlig sted.

annonse

Fra 2013 til 2018 har det vært en økning på 34,1 prosent i antall anmeldte saker som handler om trusler med kniv. Det har imidlertid vært en nedgang i antall anmeldelser for bæring av kniv i samme tidsperiode.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon