Irmgard Griss. Foto: VfGH/Achim Bieniek via Wikimedia Commons
annonse

Under en østerriksk TV-debatt sa en feministisk politiker at vi må akseptere muslimske migranters manglende respekt for kvinners rettigheter.

annonse
annonse

Den østerrikske politikeren Irmgard Griss, som sitter i parlamentet for det radikale EU-føderalistiske partiet NEOS – Das Neue Österreich, sa under en TV-debatt om kriminalitet, migrasjon og integrasjon, som er lastet opp i sin helhet til YouTube, at østerrikere rett og slett må akseptere og leve med at migranter fra muslimske land ikke anerkjenner kvinners likestilling. 

annonse

– Om han ikke er en tyv, dreper noen eller selger dop, men ikke aksepterer våre verdier når det gjelder å anerkjenne kvinners likestilling, jeg tror vi kan komme over det, sa Griss. 

Les også: Radikale feminister har ingen troverdighet så lenge de ikke utfordrer islam og verdiene som ligger bak hijaben

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

«Vi må leve med det»

Videre mener hun at det ikke er noe alternativ å stenge de kvinnefiendtlige kulturene ute. 

– Det er ikke slik at vi kan si at vi ikke kan håndtere dette i det hele tatt, påstod hun.

Som svar på et spørsmål fra en av sine motdebattanter sa hun at vi må lære oss å leve med den manglende aksepten for likestilling i innvandrermiljøer.

– Vi må leve med det. Vi må akseptere det, og vi er nødt til å leve med det, insisterte den kvinnelige politikeren, som også er jurist og har ledet østerriksk Høyesterett.

Griss kommentarer har vekket oppsikt i Østerrike, og hun er blitt gjenstand for krass kritikk i sosiale medier.

Seksuell trakassering

Under en annen TV-sending sa den tidligere parlamentsrepresentanten Marcus Franz at østerrikske kvinner i deler av Wien tar på seg muslimsk hijab når de skal gå ut, for å unngå seksuell trakassering. 

– Snakk med kvinner på gaten, snakk med barn, snakk med unge jenter. Jeg kjenner selv fedre som, når døtrene deres, som kommer hjem om kvelden, når de bor i et problemområde, gir dem slør, så de ikke vil identifisert som østerrikere, sa Franz.

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.