Irmgard Griss. Foto: VfGH/Achim Bieniek via Wikimedia Commons
annonse
annonse

Under en østerriksk TV-debatt sa en feministisk politiker at vi må akseptere muslimske migranters manglende respekt for kvinners rettigheter.

Den østerrikske politikeren Irmgard Griss, som sitter i parlamentet for det radikale EU-føderalistiske partiet NEOS – Das Neue Österreich, sa under en TV-debatt om kriminalitet, migrasjon og integrasjon, som er lastet opp i sin helhet til YouTube, at østerrikere rett og slett må akseptere og leve med at migranter fra muslimske land ikke anerkjenner kvinners likestilling. 

– Om han ikke er en tyv, dreper noen eller selger dop, men ikke aksepterer våre verdier når det gjelder å anerkjenne kvinners likestilling, jeg tror vi kan komme over det, sa Griss. 

annonse

Les også: Radikale feminister har ingen troverdighet så lenge de ikke utfordrer islam og verdiene som ligger bak hijaben

«Vi må leve med det»

Videre mener hun at det ikke er noe alternativ å stenge de kvinnefiendtlige kulturene ute. 

annonse

– Det er ikke slik at vi kan si at vi ikke kan håndtere dette i det hele tatt, påstod hun.

Som svar på et spørsmål fra en av sine motdebattanter sa hun at vi må lære oss å leve med den manglende aksepten for likestilling i innvandrermiljøer.

– Vi må leve med det. Vi må akseptere det, og vi er nødt til å leve med det, insisterte den kvinnelige politikeren, som også er jurist og har ledet østerriksk Høyesterett.

Griss kommentarer har vekket oppsikt i Østerrike, og hun er blitt gjenstand for krass kritikk i sosiale medier.

Seksuell trakassering

Under en annen TV-sending sa den tidligere parlamentsrepresentanten Marcus Franz at østerrikske kvinner i deler av Wien tar på seg muslimsk hijab når de skal gå ut, for å unngå seksuell trakassering. 

annonse

– Snakk med kvinner på gaten, snakk med barn, snakk med unge jenter. Jeg kjenner selv fedre som, når døtrene deres, som kommer hjem om kvelden, når de bor i et problemområde, gir dem slør, så de ikke vil identifisert som østerrikere, sa Franz.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon