Kristian Skard og Hadia Tajik. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

– Den siste uken har VG fått kritikk for artikkelen. Noen mener det var galt å omtale videoen i det hele tatt. Det er vi ikke enige i. Etter vårt syn har hendelsen offentlig interesse. Det var riktig å omtale saken.

Det er VG som skriver dette på egen nettside i går kveld, hvor de pliktskyldigs legger til: «Likevel er det grunn til å ta selvkritikk».

Men den forbeholdne beklagelsen er ikke tilstrekkelig. VG prøver å sno seg unna ved å hevde at «videoen var relevant» for debatten om Giske «igjen burde få tillitsverv i Arbeiderpartiet». De skriver:

annonse

– Mens noen mente hendelsen i baren ikke påvirket deres tillit til Giske, opplevde andre at han igjen hadde vist et eksempel på dårlig dømmekraft, uavhengig av hvordan kvinnen hadde opplevd situasjonen.

Les også: Journalister som utviser dårlig dømmekraft

Uavhengig av hvordan kvinnen opplevde situasjonen! Virkelig? Arbeiderpartifolks første reaksjon var uløselig knyttet til VGs fremstilling, som altså var feil. Noe VG også selv innrømmer. Å påstå at de kunne lagd sak av at Giske var byen og tok noen øl og poserte på selfies med folk som tok kontakt med ham, er absurd. Hvis VG hadde lagd en slik sak, ville de blitt gjort til latter. Og det ville neppe VG med viten og vilje utsatt seg for.

annonse

Jeg vil utfordre VG til å lage saken på nytt slik de ville presentert den der kvinnenes versjon var riktig, og så vise oss hvordan denne saken i så fall skulle blitt skrevet.

La oss foreslå en tittel: «Trond Giske sett på byen der han drakk øl og poserte på selfies med unge kvinner.» Ja, kanskje en sak for Se og Hør, men for VG som allerede var blamert for pro-Tajik artikler? Neppe.

Overtydelig nettverk

Samme kveld som politiske redaktør Hanne Skartveit krøp og beklaget i NRK-studioet til Fredrik Solvang deltok VG-journalistene som lagde saken om Giske-videoen på en bursdagsfeiring arrangert av Giske-fienden Hadia Tajik og hennes kjæreste og tidligere DN-journalist Kristian Skard. Frithjof Jacobsen og Jette Christensen var etter alle solemerker også der.

Som Nettavisen skriver: «Mens VG-redaktøren beklaget direkte hos NRK, var journalistene hennes på fest med Hadia Tajik.»

– Til stede på Tajik og Skards fest, var VGs politiske journalister Lars Joakim Skarvøy, Marie Melgård og Bjørn Haugan. Skarvøy og Melgård var journalistene som skrev saken om varselet som ble sendt til Ap-ledelsen, om den omstridte Giske-videoen som Skartveit beklaget på direkten, sammen med VG-journalistene Eirik Mosveen og Helge Mikalsen.

Vi snakker her om VGs «blodhunder». Disse journalistene går igjen i alle tunge saker VG gjør. Dette er erfarne folk som visste meget vel hva de gjorde da de lagde video-saken. Dette var ikke en glipp fra VG, det var bevisst. Problemet var at de ble tatt på det av andre medier, inkludert Resett.

Og så dukker disse journalistene altså opp på fest med Hadia Tajik, som åpenbart har regissert mye av kampanjen mot Trond Giske. Samrøret medier og politikk er så overtydelig som det kan bli.

annonse

Er Hadia VGs neste offer?

VG ser i sin «beklagelse» ut til å mene at Trond Giske ikke kan sees på byen med en øl og unge kvinner i nærheten. Gjør han det, er det i så fall relevant for hans skikkethet til å ha tillitsverv. VG står på pletten til å rapportere.

Men betyr dette at VGs moralisme også skal gjelde alle politikere i Ap? Og kan vi således forvente at de også begynner å gå Hadia Tajiks kjærlighetsliv og seksualpraksis etter i sømmene.

Mon tro hva VGs blodhunder i så fall vil finne… Nå har de i det minste kommet nær nok på henne til å finne ut.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

annonse

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon