En britisk gutt ble mishandlet av en innvandrergjeng i Bradford. En film av volden spres i sosiale medier, og brutaliteten ryster Storbritannia.

annonse

I sosiale medier er det blitt spredt bilder og film av en ung, britisk gutt som blir brutalt mishandlet av minst syv innvandrergutter med ikke-vestlig bakgrunn. Flere vitner så gutten bli sparket og slått til han falt ned i vannet i en fontene. Mishandlingen fortsetter imidlertid mens gutten ligger nede i vannet, og han blir utsatt for flere slag og spark mot hodet. Dette rapporterer the Telegraph and Argus.

Film og bilder av hendelsen er blitt spredt i sosiale medier, og vekket sterke reaksjoner, både på grunn av voldens brutalitet, og det faktum at de etablerte mediene har vegret seg for å omtale mishandlingen.

Les også: Etniske norske barn jaktes på av innvandrerungdom, og respektløsheten rår

Selvsensur i media

En av de opprørte er den profilerte journalisten og TV-personligheten Katie Hopkins. Hun har lagt ut filmen av mishandlingen på Twitter, sammen med en tekst der hun fremholder at hun tror media ville ha agert annerledes om dette var en muslim som hadde blitt mishandlet av en gjeng hvite ungdommer. 

Foto: Skjermdump fra Twitter.

Videre skal Facebook ha sensurert en rekke innlegg der filmen har blitt delt. 

Politiet skal ennå ikke ha gått ut med noen hendelsesrapport om mishandlingen, men har påbegynt etterforskning av saken. Ennå er omstendighetene rundt mishandlingen noe uklare. Lokale myndigheter i Bradford har sagt at de ikke ønsker å kommentere saken før politiet har avsluttet sin etterforskning.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.