Karl Johansgate Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
annonse
annonse

Oslo plages av ungdoms- og barnegjenger av utenlandsk herkomst som fritt får herje i byen med ran og fysiske overfall på etniske norske barn. Ransutbyttet er som regel mobiltelefoner eller penger som gjerningspersonene antar og forventer at alle etniske norske er utrustet med.

Bare en brøkdel av disse hendelsene blir anmeldt da foreldre og andre berørte opplever at politi og kommunale myndigheter er maktesløse og har ingen praktiske eller administrative verktøy som kan stoppe virksomheten. En butikkleder som Resett har snakket med sier at han er lei alt dette myndighetspratet om dialog med innvandrermiljøet. En dialog krever gjensidighet, mens det hele munner ut i en bortkastet monolog for døve ører, sier vedkommende. Skal vi takle dette må det hardere lut til.

Resett har skrevet om innvandrerungdom som bevisst planla og raidet kvinner i prostitusjonsmiljøet i Oslo og om ungdom som gikk løs på folk under en politiaksjon i Oslo. Nå sist fortalte vi om en tolv år gammel etnisk norsk gutt som ble overfalt på Smestad . Historiene begynner å bli mange og folk i hovedstaden er lei den utrygge situasjonen som har oppstått.

annonse

Les også: Ofrene på Bjørndal og Trasop var etnisk norske. Ungdom med utenlandsk opprinnelse sto bak

NAVs kontor i Akersgata i Oslo. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

En NAV-ansatt, som av hensyn til sin egen jobbsituasjon ønsker å være anonym, forteller til  Resett at barn- og ungdom med innvandrerbakgrunn ser på det norske systemet som latterlig. De har ingen etniske norske rollemodeller, og kontakten de har med det offentlige Norge er enten med en kvinnelig lærer, en kvinnelig sosionom på NAV eller en snill politimann som ikke har lov å ta i dem. Respekten for det som er norsk eksisterer ikke. Alt de foretar seg har ingen konsekvenser for andre enn ofrene.

– De ser ikke på oss som snille, det er kun noe de eldre innvandrerne sier til oss når de får hjelp. Nei, disse ungene mener vi er dumme vantro idioter som det er en plikt å utnytte og plage, forteller NAV-kontakten vår.

annonse

­– Rollemodellene til disse innvandrerbarna er ofte eldre innvandrerungdom med flotte og dyre vaner betalt av enten kriminalitet eller det offentlige systemet. Hvem vil de høre på, oss «norske vantro» eller eldre ungdom fra samme miljø som lærer dem at vi er vantro hunder som egentlig fortjener å dø. I den grad vår oppgave er å rettlede så er det forgjeves, sier vekommende resignert til Resett.

Vektere
Foto: Lise Åserud / Scanpix

Resett har foretatt en ringerunde til en del forretninger og institusjoner i sentrum av Oslo hvor vi får opplyst det er jevnlig bråk med innvandrerungdom i alle aldersklasser.  Ingen av dem ønsker å stå frem. Når vi spør hvorfor de velger å være anonyme, sier de at de ikke ønsker å skremme vekk faste norske kunder.

I en butikk tilhørende en av landets største matvarekjeder forteller de at de tidvis er nødt til å ha en vekter på vakt i butikken. Ansatte i butikken, som ligger i nærheten av en «belastet skole», forteller at vekteren som regel er tilstedeværende ved det store friminuttet og skoleslutt.  Resett erfarer at dette er tilfelle hos flere butikker og servicesentere i Oslo sentrum.

Raymond Johansen.
Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix

– Jeg er ansvarlig, blant annet, for å sikre en god integrering i Oslo, innrømmet byrådsleder Raymond Johansen i en duell med Tore Mikkel Wara i Dagsrevyen i 2018 da han prøvde å legge dårlige erfaringer med den økte innvandringen på den sittende rejeringens skuldre.

– Beklager, Raymond Johansen, du var partisekretær under Arbeiderparti-regjeringen, vi har de laveste asylsøkertallene på 20 år og har sendt 20.000 kriminelle ut av landet. Det Arbeiderpartiet gjorde, var å invitere flere inn, parerte justisminister Tor Mikkel Wara (FrP).

Resett har forgjeves prøvd å komme i kontakt med byrådslederen for en kommentar til denne saken.

Les også: «Erik» utviklet PTSD av å vokse opp i Groruddalen – norske gutter utsettes for rasistisk vold på Oslo øst

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon