Fredrik Græsvik tror Cohen-høring kan bidra til at presidenten blir stilt for riksrett. Foto: NTB scanpix/Skjermbilde TV 2 nyhetskanalen
annonse

TV 2-reporter Fredrik Græsvik kommer med oppsikstevekkende konklusjon etter høringen av Michael Cohen.

annonse
annonse

Cohen som på onsdag gikk til angrep på president Trump og kalte han en løgner og en rasist, skal om få måneder sone en dom på tre år etter å ha løyet til kongressen.

annonse

Han forsøkte å dysse ned sin egen kriminalitet, og sa at han løy fordi han ville beskytte Trump, men at han er til å stole på i dag.

– Jeg forstår de som stiller spørsmål for mine motiver her i dag. Jeg har løyet, men jeg er ikke en løgner. Jeg har gjort dårlige ting, men jeg er ikke en dårlig person. Jeg har fikset ting, men jeg er ikke lenger din fikser, Trump, sa Cohen foran Kongressen.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Fengsel

Flere medlemmer i Kongressen var sjokkerte over at Cohen ble kalt inn på høring når han er dømt for å ha løyet til samme forsamling tidligere.

En av de som reagerte sterkest var kongressmedlem Jim Jordan.

– Jeg vil at alle skal tenke på dette: Michael Cohen, det første annonserte vitnet til den 116. kongressen, er en mann som skal i fengsel om to måneder for å lyve til Kongressen, raste han og la til at folk med Clinton-forbindelser har jobbet for å få til høringen.

Se video:

 

– Fremstår som troverdig

På TV 2 Nyhetskanalen har Fredrik Græsvik rapportert om Cohen-høringen, og han mener den domfelte løgneren er troverdig i sine angrep mot Trump.

– Han snakker om Donald Trump og betegner han som en løgner, en rasist, en mann som ikke har noen som helst moral i det hele tatt. Dette er jo det som hans, altså Donald Trumps politiske motstandere, nå elsker å høre. Dette kommer fra en mann som kjenner Donald Trump veldig godt, og så ser vi jo hvordan republikanerne forsøker å svekke tilliten til Michael Cohen, men Michael Cohen må jeg si framstår som er foreløpig ganske troverdig, sa Græsvik på TV 2 Nyhetskanalen.

Les også: Nå er til og med Græsviks egne følgere lei Trump-kritikken

Græsvik utdypet at Cohens uttalelser om å «gjøre opp for sin ugjerninger», ved å vitne til Kongressen, kan føre til at Trump blir stilt for riksrett.

– Han ser ut som en angrende synder. Han skal jo i fengsel i mai, og sitte inne i tre år eller noe sånt, og dette er en mann som nå har lyst til – sier han selv da – gjøre opp for sine ugjerninger og måten han omtaler Donald Trump på, det får meg til å tenke at dette her kan være begynnelsen på prosessen som fører til at presidenten blir stilt for riksrett, sa TV 2-journalisten.

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.