Fredrik Græsvik tror Cohen-høring kan bidra til at presidenten blir stilt for riksrett. Foto: NTB scanpix/Skjermbilde TV 2 nyhetskanalen
annonse
annonse

TV 2-reporter Fredrik Græsvik kommer med oppsikstevekkende konklusjon etter høringen av Michael Cohen.

Cohen som på onsdag gikk til angrep på president Trump og kalte han en løgner og en rasist, skal om få måneder sone en dom på tre år etter å ha løyet til kongressen.

Han forsøkte å dysse ned sin egen kriminalitet, og sa at han løy fordi han ville beskytte Trump, men at han er til å stole på i dag.

annonse

– Jeg forstår de som stiller spørsmål for mine motiver her i dag. Jeg har løyet, men jeg er ikke en løgner. Jeg har gjort dårlige ting, men jeg er ikke en dårlig person. Jeg har fikset ting, men jeg er ikke lenger din fikser, Trump, sa Cohen foran Kongressen.

Fengsel

Flere medlemmer i Kongressen var sjokkerte over at Cohen ble kalt inn på høring når han er dømt for å ha løyet til samme forsamling tidligere.

annonse

En av de som reagerte sterkest var kongressmedlem Jim Jordan.

– Jeg vil at alle skal tenke på dette: Michael Cohen, det første annonserte vitnet til den 116. kongressen, er en mann som skal i fengsel om to måneder for å lyve til Kongressen, raste han og la til at folk med Clinton-forbindelser har jobbet for å få til høringen.

Se video:

 

– Fremstår som troverdig

På TV 2 Nyhetskanalen har Fredrik Græsvik rapportert om Cohen-høringen, og han mener den domfelte løgneren er troverdig i sine angrep mot Trump.

– Han snakker om Donald Trump og betegner han som en løgner, en rasist, en mann som ikke har noen som helst moral i det hele tatt. Dette er jo det som hans, altså Donald Trumps politiske motstandere, nå elsker å høre. Dette kommer fra en mann som kjenner Donald Trump veldig godt, og så ser vi jo hvordan republikanerne forsøker å svekke tilliten til Michael Cohen, men Michael Cohen må jeg si framstår som er foreløpig ganske troverdig, sa Græsvik på TV 2 Nyhetskanalen.

annonse

Les også: Nå er til og med Græsviks egne følgere lei Trump-kritikken

Græsvik utdypet at Cohens uttalelser om å «gjøre opp for sin ugjerninger», ved å vitne til Kongressen, kan føre til at Trump blir stilt for riksrett.

– Han ser ut som en angrende synder. Han skal jo i fengsel i mai, og sitte inne i tre år eller noe sånt, og dette er en mann som nå har lyst til – sier han selv da – gjøre opp for sine ugjerninger og måten han omtaler Donald Trump på, det får meg til å tenke at dette her kan være begynnelsen på prosessen som fører til at presidenten blir stilt for riksrett, sa TV 2-journalisten.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon