Illustrasjonsbilde. / AFP FOTO / Marty Melville
annonse
annonse

Den islamske staten (IS) har brutt en seks måneder lang stillhet for å sverge hevn etter terrorangrepet i Christchurch der 50 uskyldige mennesker ble myrdet.

I en 44 minutters tale sier en talsmann fra IS, Abu Hassan al-Muhajir, at drapene var en kampanje mot IS. Det rapporterer den britiske avisen Daily Star.

Al-Muhajir sier at mordene i de to moskeene burde vekke opp «de som ble lurt», og at de bør anspore kalifatets tilhengere til å hevne sin religion.

annonse

Les også: Vår tids største terrortrussel kommer fortsatt fra fanatisk islam

Lang taushet

Samtidig sa talsmannen for terrororganisasjonen at han snakket fra Baghuz i Syria, «hvor muslimer brennes til døden og blir bombet med alle kjente og ukjente masseødeleggelsesvåpen». Han kritiserte også Donald Trump for å ha hevdet seier over IS.

annonse

Talen ble holdt etter terrorangrepet på en trikk i Utrecht i Nederland, og etter at New Zealands statsminister Jacinda Ardern sa at nasjonen sto sammen med det muslimske miljøet i sine «mørkeste dager».

Les også: Statsministeren på New Zealand får ros for håndteringen av terrorangrepet

IS har vært taus i lang tid. I 2018 uttalte talsmannen Abu Hassan al-Muhajir seg kun ved to anledninger, den siste av dem kun i fire minutter, i september i fjor.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon