Illustrasjonsbilde. Foto: REUTERS/Andrew Kelly
annonse
annonse

Kvinner med utfordrende klær har selv skylden når de overfalles og blir voldtatt. Det mener 17 prosent av ikke-vestlige innvandrere i Danmark.

Mennene mener at kvinner som kler seg utfordrende er ansvarlige for seksuelle overgrep, melder Dansk Radio. 14 prosent av ikke-vestlige kvinner mener det samme.

Tallene fremkommer i en undersøkelse foretatt av Als Research for likestillingsutvalget i Utenriksdepartementet. De viser også at 22 posent av ikke-vestlige innvandrere mener at homofili ikke bør aksepteres.

annonse

Likestilling
Når det gjelder likestilling sier de fleste innvandrere og etterkommere uten vestlig bakgrunn at dette er en viktig verdi, skriver DR, men på spørsmålet om kvinner som kler seg utfordrende er skyldige i å bli utsatt for seksuelle overgrep, svarer 17 prosent av de etniske minoritetene at de er «helt enige» eller «overveiende enig» i utsagnet. Bare fem prosent av danske og vestlige menn og kvinner er enige i utsagnet.

«Dette er overraskende høye tall for alle grupper», sier den danske likestillingsministeren Eva Kjer Hansen (V). «Jeg blir virkelig sint på det. Slike holdninger er selvsagt uakseptable, og det viser at vi må ha en debatt i samfunnet om hva det er for noen verdier å ta vare på».

Homoseksualitet
Innvandrerne i vårt naboland skiller seg også ut fra andre dansker når det gjelder holdninger til homofile. Mens 91 prosent av vestlige og danske menn mener at homofili er akseptabelt, mener 22 prosent av innvandrere fra ikke-vestlige land at homoseksualitet ikke bør aksepteres av samfunnet, skriver DR.

annonse

Ifølge Christian Albrekt Larsen, som er professor ved Institutt for statsvitenskap ved Aalborg Universitet, er det ikke overraskende at det er så forskjellig. Både på grunn av kulturelle forskjeller, men også fordi danskene har blitt veldig liberale i forhold til homoseksualitet sammenlignet med andre land i Europa.

«Når vi ser på verdier har danskene et mer avslappet forhold til homoseksualitet i forhold til andre europeiske land», sier han til Dansk Radio, og fortsetter: «Danskene er ganske ekstreme, mens ikke-vestlige innvandrere faktisk deler mye av verdens syn på homoseksualitet».

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon