Illustrasjonsfoto: AFP / Natalie Behring
annonse
annonse

Italienske sikkerhetstjenester har slått fast at trusselen fra militante venstreekstreme krefter i landet er økende.

I en årlig rapport, som eksaminerer både interne og eksterne trusler mot Italias sikkerhet, pekes det på en økende fare for vold fra venstreekstreme bevegelser, eksempelvis Antifa. Det rapporterer Il Giornale.

– Informasjonsfunn har vist en voksende tendens til radikalisering, spesielt ved disseminering av dokumentasjon og detaljerte data på målene som skal nås, kombinert med forsøk på å favorisere taktisk konvergens mellom de ulike visjonene ved anarkistisk aksjon, heter det i rapporten. 

annonse

Rapporten har også tatt for seg forbindelsene mellom venstreekstreme grupperinger i ulike land. Man har fått bekreftet de tette, internasjonale forbindelsene mellom bevegelsene. Ifølge rapporten agerer aksjonister internasjonalt, og reiser mellom land i propaganda- og mobiliseringsærender. 

Les også: Tyske venstreekstremister oppfordrer til mord på høytstående AfD-politikere

Infiltratører

annonse

Etterretningstjenestene har også forklart at venstreekstreme grupper har infiltrert og påvirket andre bevegelser, som antirasismen og antifascismen. Man har også begynt å rekruttere ekstremister blant folk med innvandrerbakgrunn.

Italienske venstreekstremister påtok seg ansvaret for å ha bombet et av regjeringspartiet Legas kontorer i Treviso i fjor. Enkelte har også uttrykket ønsker om at innenriksminister Matteo Salvini bli drept.

Den voldelige venstreekstremisme er på fremmarsj også i andre europeiske land. I Tyskland opplyste myndighetene sist juni om at venstreekstremister i landet blir mer voldelige, og at de hadde registrert minst 9000 potensielt voldelige ekstremister i 2017, opp 27 prosent fra 2012.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon