Illustrasjonsfoto: AFP / Natalie Behring

Italienske sikkerhetstjenester har slått fast at trusselen fra militante venstreekstreme krefter i landet er økende.

annonse

I en årlig rapport, som eksaminerer både interne og eksterne trusler mot Italias sikkerhet, pekes det på en økende fare for vold fra venstreekstreme bevegelser, eksempelvis Antifa. Det rapporterer Il Giornale.

annonse
annonse

– Informasjonsfunn har vist en voksende tendens til radikalisering, spesielt ved disseminering av dokumentasjon og detaljerte data på målene som skal nås, kombinert med forsøk på å favorisere taktisk konvergens mellom de ulike visjonene ved anarkistisk aksjon, heter det i rapporten. 

Rapporten har også tatt for seg forbindelsene mellom venstreekstreme grupperinger i ulike land. Man har fått bekreftet de tette, internasjonale forbindelsene mellom bevegelsene. Ifølge rapporten agerer aksjonister internasjonalt, og reiser mellom land i propaganda- og mobiliseringsærender. 

Les også: Tyske venstreekstremister oppfordrer til mord på høytstående AfD-politikere

Infiltratører

Etterretningstjenestene har også forklart at venstreekstreme grupper har infiltrert og påvirket andre bevegelser, som antirasismen og antifascismen. Man har også begynt å rekruttere ekstremister blant folk med innvandrerbakgrunn.

Italienske venstreekstremister påtok seg ansvaret for å ha bombet et av regjeringspartiet Legas kontorer i Treviso i fjor. Enkelte har også uttrykket ønsker om at innenriksminister Matteo Salvini bli drept.

Den voldelige venstreekstremisme er på fremmarsj også i andre europeiske land. I Tyskland opplyste myndighetene sist juni om at venstreekstremister i landet blir mer voldelige, og at de hadde registrert minst 9000 potensielt voldelige ekstremister i 2017, opp 27 prosent fra 2012.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.