Illustrasjonsbilde. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse
annonse

I fjor brukte Stortinget 12,1 millioner kroner på internasjonal reisevirksomhet, og politikerne var innom flere verdensdeler.

Det viser en oversikt Aftenposten har laget.

I løpet av året var politikere i ulike komiteer og utvalg innom land som Kina, USA, Canada, Danmark, Sverige, Frankrike, Belgia, Sveits, Portugal, USA, Singapore, Indonesia, Japan, Island, Argentina, Uruguay, Nederland og Island.

annonse

Én av turene gikk til Singapore og Indonesia i september. Tolv politikere i Stortingets energi- og miljøkomité deltok på reisen, som blant annet hadde avfall og regnskog som tema. Turen varte i tolv dager og kostet 848.000 kroner.

Flere stortingsrepresentanter har de siste årene tatt til orde for å kutte kostnadene, men Stortingets administrasjon opplyser til Aftenposten at medieutspill om dette ikke har fått noen økonomiske konsekvenser.

I forrige stortingsperiode (2013–2017) ble det brukt 29,85 millioner på utenlandsreiser for komiteene. I inneværende periode (2017–2021) er det satt av 31 millioner kroner.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon